Hal’de bayram hareketliliği

Hal’de bayram hareketliliği

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasaların hareketlendiğini belirten Ulus Hal esnafı, uzun bir aradan sonra yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasaların hareketlendiğini belirten Ulus Hal esnafı uzun bir aradan sonra yüzlerinin güldüğünü belirtti. Bayramın her zaman olduğu gibi bu yıl da bereketiyle geldiğinin altını çizen esnaf, hal de bulunan kalabalığı işaret ederek, halin uzun zamandır bu kadar kalabalık olmadığını belirtti.

BAYRAM BEREKETİ TEZGÂHLARA YANSIDI

Ramazan Bayramı öncesi nabzını yokladığımız Ulus da esnafın yüzü gülmeye başladı. Bayrama sayılı günler kala işleri durgun olan esnafın satışları artmaya başlarken, haldeki kalabalık objektiflerimize yansıdı. Meyve ve sebzelerin en tazesinin bulunduğu Ulus Hali’nde vatandaşlar alışveriş yapmak için adeta birbirleriyle yarışırken, esnaf bayramın bereketinin tezgâhlara yansıdığını vurguladı.

ÜRÜNLER TAZE, FİYATLAR UYGUN

Ürün çeşitliliği nedeniyle Başkentlilerin alışverişte ilk durağı olan halde esnaf memnuniyetini dile getirdi. Ulus Hal Esnafı, “Allah’a çok şükür ülkemizde her şeyimiz bol. Allah verdikçe veriyor. Bu bayram çok bereketli geliyor. Kalabalıktan da anlaşıldığı üzere satışlarımız çok iyi. Ürünler taze ve fiyatları da uygun olunca vatandaş akın ediyor” dedi.

VATANDAŞIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Halde yaşanan hareketlilikten dolayı memnuniyetini dile getiren esnaf vatandaşın ilgisinden memnunuz dedi. Esnaf bu sezon ürünlerde ki bolluğa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı, “Mübarek Ramazan Ayı bereketle geldi. Meyve ve sebzelerde bolluk yaşıyoruz. Haliyle ürünler bol olunca fiyatlarda uygun oluyor. Vatandaşlar da memnun bizde memnunuz” diye konuştu.

YEŞİL FASULYE VE SİVRİBİBER REKORU ELİNDE TUTUYOR

Halde bazı meyve ve sebzelerin kilo fiyatları ise şöyle; şeftali, kayısı ve kiraz ortalama 3,5 lira, Erik 4 lira, üzüm, dut ve armut 5 lira. Karpuzun kilosu 1,5 lira iken kavunun kilosu 2,5 liraya müşterilere sunuluyor. Yeşil fasulye, sivribiber ve dolmabiber rekor fiyat da kilosu 6 liradan alıcı bulurken, domates, patlıcan, patates, kabak ve salatalık ise 3 ila 5 lira arasında satılıyor. 

BAKLAVANIN KİLOSU 10 LİRADAN BAŞLIYOR

Bayramların vazgeçilmezi olan sarma yaprağı ise kilosu 10 liradan müşterilere sunuluyor. Bayram denilince akla gelen ilk ürün olan tatlı ve baklava fiyatları ise bir hayli ucuz. Baklavanın kilosu 10 liradan başlayarak her bütçeye uygun rakamlara ulaşabiliyor. Tulumba tatlısı ise 5 ila 8 lira arasında başlayan fiyatlarla düşük bütçeli vatandaşları bekliyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.