Hakkı Öznur'dan Barzani-İsrail yorumu: 60 yıllık kirli ittifak

Hakkı Öznur'dan Barzani-İsrail yorumu: 60 yıllık kirli ittifak

Araştırmacı Yazar Hakkı Öznur, Barzani ile katil İsrail arasındaki kirli ilişkinin 60 yıl önceye dayandığını belirterek, "Kuzey Irak, İsrail'in Ortadoğu'daki gözüdür. İsrail, Barzani'yi kendi kanlı çıkarları için yıllardır kullanıyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP)  Yüksek İstişare Kurulu Başkanı aynı zamanda Araştırmacı- Yazar Hakkı Öznur, Kuzey Irak’ta yapılan gayrimeşru referandum, geçmişten günümüze Barzani- İsrail ilişkileri ve ikinci İsrail projesi gibi birçok konu hakkında gazetemizin sorularını yanıtladı.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ İSRAİL

-Barzani’ye en  büyük  destek veren ülke hangisidir?
Barzani hareketine en büyük desteği İsrail veriyor. Irak’ın işgalinden sonra Kuzey Irak’a iyice yerleşen İsrailli askerler, Mossad elemanları  siyonist sivil toplum örgütleri Barzani’ye her türlü desteği verdiler.
ABD’deki İsrail lobileri ve Washington üzerinde etkili olan çoğu İsrail  destekçisi Neoconlar, Barzani’ye destek vermekteler ve Barzani için yoğun faaliyet göstermekteler.

BARZANİ’DEN BAĞLILIK YEMİNİ

-Barzani’nin İsrail’e karşı tutumu nasıldır?
Barzani yaptığı gizli kapaklı görüşmeler de İsrail’e olan bağlılığını hep tekrarlamıştır. İsrail çıkarlarıyla, Kürt çıkarlarının ortak olduğunu belirtmişlerdir. 

İSRAİL, KUZEY IRAK’I BÖLGEDE GÖZ OLARAK KULLANIYOR 

-Kuzey Irak, İsrail için neden çok önemlidir?
İsrail için Irak’ın kuzeyi Irak, İran ve Suriye üzerinde bir gözdür. İsrail için, Irak, Suriye ve Türkiye’deki Kürtçü hareketlerin ismi ve ideolojisinin bir önemi yoktur. Önemli olan bunların İsrail’in çıkarlarına hizmet etmesidir. İsrail, yeni siyonisttan olan Barzanistan’ı kurmak için çalışıyor. 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, İsrail ile gizli kapaklı görüşmelerini kim aracılığıyla nasıl yapmaktadır?
Messod  Barzani, oğullarını ve yeğeni  Başbakan Neçirvan Barzani’yi  2005 yılından beri onlarca kez İsrail’e göndermiş  ve gizli kapaklı görüşmeler yaptırmıştır. Barzani’nin oğullarının en büyüğü Mensur Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin istihbarat teşkilatı olan “Kürdistan Asayiş Ajansı”nın başındadır.  Erbil'de “Esrarengiz Adam” ya da “Top Secret Man” olarak adlandırılıyor.  Mensur Barzani de diğer kardeşleri gibi eğitimini ABD’de tamamladı. Ve ABD Pasaportu taşımaktadır.

BARZANİ AİLESİNİN 60 YILDIR İSRAİL’LE İLİŞKİSİ VAR

-Barzani ailesinin İsrail ile çok köklü ilişkileri olduğu hep dile getiriliyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Soğuk savaş döneminde başlayan kirli ilişkiler, 60 yıla yakındır devam etmektedir. Kimi araştırmacılara göre 1967 Eylül’ünde, kimilerine göreyse Nisan 1968’de İsrail’in kendisine vermiş olduğu desteğe bir teşekkür amacıyla bu ülkeyi ziyaret eder. İsrail uşağı Mustafa Barzani, İsrail’e ikinci ziyaretini Eylül 1973 yılında yaptı. 
Barzani ailesinin felsefesini Baba Barzani 50 yıl önce ortaya “kim bize para silah destek verirse biz onların uşaklığını yaparız” sözleri ile ortaya koymuştur. Mustafa Barzani’nin  İsrail ile olan ilişkilerini  şimdi oğlu Mesud ve torunu Neçirvan sürdürüyor. 

BARZANİ AİLESİNİN BİRÇOK MENSUBU İSRAİL PASAPORTU TAŞIYOR

-Barzani ailesi için İsrail pasaportu taşıdıkları iddiaları hakkında ne söylersiniz? 
Doğrudur.  Kürdistan Demokratik Partisi (I-KDP) ve KYB yöneticilerinin  çoğu yabancı pasaportlar taşımaktadır. Çoğu çifte vatandaştır.  Barzani ailesinin birçok ferdi İsrail pasaportu taşımaktalar. ABD, İngiliz pasaportu ile İsrail Pasaportu taşıdıkları Kürt çevrelerinde açıkça dile getirilmektedir. Kürt  siyasî çevrelerinde bunlar  isim isim açıkça bilinmektedir.

BARZANİ DÜNYANIN EN ZENGİN LİDERLERİ ARASINDA

-Barzani ve Talabani için dünyanın en zengin liderleri deniliyor?
Barzani ve Talabani aileleri katrilyonluk servete sahiptir. Barzani’nin kişisel servetinin 4 milyar dolar Celal Talabani’nin ise ondan aşağı kalmadığı bütün Ortadoğu’da konuşulmaktadır.  Barzani’nin en büyük gelirlerinden birini ise  Habur’dan (Halil İbrahim Kapısı)  geçen kamyon ve tırlardan alınan vergiler oluşturuyor. Bu vergilerden elde edilen yıllık gelirin 600 milyon doları bulduğu belirtiliyor. Bunun içinde, uyuşturucu, sigara, organize petrol kaçakçılığı gelirleri yok.
Barzani yönetiminin memurların maaşını vermekte zorlandığı ve Türkiye’den bu konuda para yardımı aldığını biliyoruz. O zaman nerede bu para?
İsviçre ve Amerikan bankalarında.

EN BÜYÜK “CAHŞLAR” BARZANİLERDİR

-Barzani neyin peşindedir?
Messod Barzani bölgeyi ateşe atacak yakacak büyük oyunlar peşindedir. Messod Barzani 1975 yılında bir kurşun bile atmadan Irak’ı terk eden Amerika’ya kaçan Babası Mustafa Barzani’nin sonunu  unutmasın.   Bağımsız Kürdistan devleti peşinde koşarken  sonunun iyi olmayacağını  hesap etmelidir. Bütün işbirlikçi “Cahş Kürtlerin” yani hain işbirlikçilerin sonu tarihin karanlıkları olmuştur. 
-Türkiye ne yapmalı?
Türkmen bölgesi Telafer'den Irak'la ilişki için Ovaköy sınır kapısı artık açılmalıdır. 17 yıl önce bu kapı açılacaktı ABD engelledi. 
Kesinlikle  her türlü  ekonomik ambargo uygulanmalıdır. Barzani’nin petrol ihracına engel olunmalıdır. Ankara'daki I-KDP temsilciliği derhal kapatılmalıdır ve temsilciler sınır dışı edilmelidir. Türkiye askeri seçeneklerde her şeyi düşünmeli ve gerekirse Irak’ın kuzeyine Habur’dan girip, Kerkük’ten çıkmalıdır.  Türkmenlere silah desteği dahil her türlü destek açıkça verilmelidir. Türk devleti Türkmenleri yalnız bırakmamalıdır.

BARZANİ ABD VE İSRAİLE GÜVENEREK HAREKET EDİYOR

-Barzani nasıl bu kadar rahat davranıyor?
Bağdat Merkezi Hükümeti’nden, İran’dan ve Türkiye’den ardı ardına yapılan çok sert açıklamalara rağmen Barzani ailesi çok rahat. Messod Barzani ve yeğeni Neçirvan ve Barzani sülalesinin bu rahatlıklarının sebebi ABD ve küresel sermayedir. ABD ve Kapitalist Enternasyonalin kendilerine sahip çıkacağını ve askeri müdahalelere izin vermeyeceğini düşünüyorlar. Yoksa bu kadar rahat olamazlar.

CIA ELEMANI PETER GALBRAİTH YENİ LAVRENCE’LERDENDİR

-Barzani'nin danışmanı Peter Galbraith hakkında ne düşünüyorsunuz?
1991 yılından beri Barzani’nin danışmanlığını yapan “Kürdistan anayasasını” hazırlayan   “Kürt bağımsızlığını” savunan   Türkiye düşmanı  Neocon Peter Galbraith’ın, Ortadoğu’da adı  “Kürt Lawrence’dir. İngiliz Lawrence: "Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim”demişti.  Yeni “Lawrence”  Galbraith, Irak Anayasası’nın hazırlanmasında Kürtlerin danışmanı olarak rol almıştır ve Irak Anayasası’nın birçok maddesinin Kürtler lehine yorumlanacak biçimde yazılmasında onun belirleyici önemde ‘parmak izi’ vardır. ABD’nin Irak’taki kara kutusu  ajan/  diplomat, CIA’nın Ortadoğu uzmanı Peter Galbraith, Irak’ın parçalanması için ilk adım olan ‘140. Madde’yi hazırlayan  karanlık kişidir. 
Bölgesel Kürt Yönetimi’ne gönüllü danışmanlık yapan Peter Galbraith, ayrıca Amerika ya da başka ülkelerin Kürt bölgesinin bağımsızlık ilanını kabul etmeyecekleri şeklindeki varsayımları ciddiye almıyor ve  “ABD hep bunu yapıyor. Kürdistan'a önce karşı çıkıp sonra  tanır” diyerek durumu net olarak  ortaya  koymuştur. 
Galbraith “Ne zaman yeni bir ülke ortaya çıksa Amerika buna karşı çıkar. Amerika, Sovyetler Birliği’ni de Bosna’yı da bir arada tutmak istiyordu. Hep aynı şey oluyor. Kürdistan referandumunu yapıp, bağımsızlığa doğru adım attığında Amerika bunu kabullenecektir” şeklinde konuşarak ABD’nin iki yüzlülüğünü itiraf etmiştir.

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.