Hakan Sahipsiz Kaldı!

Hakan Sahipsiz Kaldı!

Rehabilite olmayı bekleyen ve dramını defalarca gündeme getirdiğimiz madde bağımlısı 28 yaşındaki Hakan Batu, buzlu ve soğuk havalara rağmen hala sokaklarda kalıyor. Hakan’ın Başkent’teki yalnızlığı ise yürek burkuyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Kalacak bir yeri olmadığı için Ulus Anafartalar Caddesi'ni yıllardır kendine mesken edinen, yaşamını çevredeki esnafların ve vatandaşların yardımı ile sürdüren 28 yaşındaki madde bağımlısı Hakan Batu, soğuk ve karlı havalara rağmen hala sokaklarda yatıp kalkıyor. Hakan’ın dramını sık sık gündeme getirip kendisine ve çevresindeki kişilere daha fazla zarar vermemesi için yaptığımız haberlere rağmen, hiçbir resmi kuruluşun sahip çıkmadığı görülüyor. Yetkili makamlar tarafından biran önce alınıp rehabilite edilmesi gereken Hakan Batu, korkulu gözler arasında bali çekmeyi sürdürüyor. Başkent’in göbeğinde bu manzaraların yaşanması vatandaşları üzüyor.

AYAKTA ZOR DURUYOR

Madde bağımlısı Hakan Batu’nun kimseye zarar vermediği, kendi halinde biri olduğu iddia ediliyor. Maddenin etkisiyle heran tehlike saçabilecek olan Hakan’ın biran önce devlet korumasına alınması gerekiyor. Hakan,

Artık ayakta dahi durmaya zorlanıyor. Muhabirimize konuşan Hakan, kendisine sahip çıkan birinin olmadığını söyleyerek, geceleri bir arabanın içinde kaldığını anlatıyor.

HAKAN’IN YARDIM ÇIĞLIĞINI GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Geçtiğimiz günlerde “Bu Çığlığa Kulak Verin” başlığı ile gündeme getirdiğimiz Hakan Batu, yetkililere seslenerek yardım istemişti. Kimsesiz ve evsiz Hakan ile yaptığımız eski haberimiz şöyle:

Ulus Anafartalar Caddesi'ni kendine mesken edinen, yoldan geçen vatandaşların korkulu bakışları arasında bali çekmeyi sürdüren uyuşturucu bağımlıları, yaptığımız haberlere rağmen bölgede cirit atıyor. Yetkili makamlar tarafından görmezden gelinen; ancak biran önce rehabilite edilmesinin şart olduğu madde bağımlıları ile muhabirimiz görüştü. Muhabirimiz nasıl bu hale geldikleriyle ilgili bilgiler aldı.

GÜNDEN GÜNE KÖTÜYE GİDİYOR
O madde bağımlılarının bir tanesi de 28 yaşındaki Hakan Batu. Yıllar önce annesi ile babasının ayrılmasının ardından ailevi sebeplerden dolayı sokaklara düştüğünü anlatan Batu, ailesinin yaşamasına rağmen kendisiyle ilgilenmediklerini ve bu çileli hayatında yalnızlığının uzun yıllardır sürdüğünü kaydetti. Batu, kullandığı madde nedeniyle günden güne kötü gittiğini artık ayakta kalmakta bile zorluk yaşadığını yaşamsal ihtiyaçlarını da bölgedeki esnaflardan temin ettiğini aktardı.
YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEĞİ
Kendisine sahip çıkılmadığından yakınan Hakan Batu, rehabilite olmak için devletin kendisine bir yardım eli uzatmasını istedi. Batu, yeni neslin bu pisliğe buluşmaması için de uyarılarda bulundu. Bölgedeki esnaflar ise Hakan Batu'nun giderek yürümekte bile zorlandığını, kimseye bir zararının olmadığını belirterek havaların giderek soğumasından dolayı devlet tarafından korumaya alınmasını istedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.