Hak katında ve halk katında bir yüce mertebe; ŞEHİTLİK

Hak katında ve halk katında bir yüce mertebe; ŞEHİTLİK

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, Hak katında ve halk katında şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyleyerek, “Bize düşen görev bu toprakları imar etmek, korumak ve bizden sonraki nesillere devretmektir.’’ dedi.

Hak katında ve halk katında şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyleyen Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, “Bize düşen görev bu toprakları imar etmek, korumak ve bizden sonraki nesillere devretmektir. Bunu yapmadığımız takdirde hem vatanımıza hem de şehitlerimize karşı görevlerimizi yapmamış ve onların ruhlarını incitmiş oluruz” dedi.

Şehitlik mertebesi her aileye nasip olmaz

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca Şehitliğin herkese nasip olmayacak bir mertebe olduğunu bir ailede şehit varsa dua etmek gerektiğini belirtti. Şehitliğin her aileye nasip olmayacağını ifade eden Omurca, “Şehitlik herkese nasip olmayan yüce bir mertebedir. Ailede şehit varsa şükür ederek gurur duymak gerekir. Şehitlere yapılacak tek şey arkalarından dua etmek ve sabretmektir. Büyüklerimiz ateş düştüğü yeri yakar demişler. Acı mutlaka olacaktır ama bu acı şehitliğin vermiş olduğu mertebeden gereği sabır gerektirir” ifadelerini kullandı.

Kıyamet gününde şefaatçi olacaklar

Şehitlik ve gazi unvanının dinimizde önemli bir yer teşkil ettiğini söyleyen Omurca, “Allah Kur’an’ı Kerim’de şehitlerden bahsederken kıyamet gününde şehitlerin şefaatçi olacağını, şehitlerin salih insanlarla, Allah dostlarıyla birlikte olacağını ifade ediyor. Keza Peygamber Efendimizin birçok hadisinde şehitliğin önemine vurgu yaptığı bilinirken, şehitliğin büyük bir makam olduğunu kıyamet gününde şehidin yakınlarına şefaatçi olacağı ise rivayet ediliyor” dedi.

“Allah yolunda öldürülenler için ’ölüler’ demeyin”

Omurca, hem Hak katında ve hem de halk katında şehadet mertebesine yükselmenin büyük bir mazhariyet olduğunu belirterek, Bakara Suresi 154’üncü ayetini örnek gösterdi. Omurca, “Şehit olan bir insanın kabirde bedeninin dahi çürümediğinin çoğu kez görülmüştür. Bakara Suresi 154’üncü ayetinde Allah  ‘Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz” diyor. Şehit olan bir insanın bedenini Allah kabirde dahi muhafaza ediyor. Bu da Allah’ın şehitlere verdiği değer ve kıymeti gösteriyor. Şehit Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır. Şehitlik yüce bir mertebedir” diye konuştu.

Peygamber Efendimiz dahi arzu etti

Omurca, Peygamber Efendimizin şehitliğin derecesi ile ilgili olarak, “Hiç kimse cennete girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler, keramet sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler” diye söylediğini belirtti.  Peygamber Efendimizin dahi şehit olmayı istediğini belirten Omurca, “Peygamber efendimiz dahi Allah yolunda savaşıp şehit olmayı, tekrar dirilip savaşarak tekrar şehit olmayı arzu etmiştir. Şehitlik olmadan vatan olmaz. ‘Toprak uğruna ölen varsa vatandır’  sözü bunu açıkça ifade eder. Bugün sahip olduğumuz bu cennet vatan kahraman atalarımızın her karışını kanlarıyla sulayarak bize emanet ettikleri topraklardır” dedi.

Vatan Müslümanın her şeyidir

Zeytindalı Harekâtı kapsamında Afrin’e yönelik operasyonda şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Omurca, “Cenabı Hak Zeytindalı Harekâtında şehit olan askerlerimize rahmet etsin. Yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar versin. Şehit dini namusu, vatanı, memleketi, bayrağı ve toprağı için canını feda eden insandır. Her dönemde şehitlerimiz olduğu gibi şimdi de olmaktadır. Uzun yıllar hain terör örgütü PKK ile mücadelede şehit olan askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız oldu. Bu toprakların her karışını ecdadımız kanları ile sulayarak bize emanet etti. Nasıl atalarımız canları pahasına vatanı korudularsa bizlerde aynı atlarımız gibi canımız pahasına bu vatanı koruyacağız ve sahip çıkacağız. Vatan bir Müslümanın her şeyidir” ifadelerini kullandı. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.