Hak-İş’e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası’ndan Asgari Ücret Teklifine Tepki

Hak-İş’e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası’ndan Asgari Ücret Teklifine Tepki

Hak-İş’e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, TİSK ve Türk-İş’in önerdiği asgari ücret teklifinin ülke gerçekleriyle örtüşmediğini vurguladı. 

Asgari ücret zammıyla ilgili düzenlenen 3. toplantıda TİSK ve Türk-İş’in asgari ücret teklifine, Hak-İş tepki gösterdi. Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, TİSK’in 3 bin 100 ve Türk-İş’in 3 bin 900 TL asgari ücret talebinin ülke gerçekleriyle örtüşmediğini söyledi.  Dolu, zamlar altında ezilen asgari ücretlinin korunması gerektiğini belirterek, söz konusu iki sendikayı sert bir dille eleştirdi. 

EN AZ YÜZDE 75 ARTMALI

Cumhurbaşkanı ve Hükümet yetkililerine seslenen Dolu, “Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında işçiyi enflasyona karşı ezdirmeyeceğini ifade etti. Görüşmeler de bu yönde ilerlemeli ve Çalışma Bakanımız da Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına uyarak, bizi asıl işçi temsilcilerini dinlemeli ve asgari ücreti en az yüzde 75 artırılmasına karar vermeli” dedi. 

MASADA TEKBİR SENDİKA OLMASIN

7 milyondan fazla işçiyi, ailelerini ve çalışma hayatını etkileyen asgari ücret belirlenme sürecinde, işçiyi temsilen sadece Türk-İş’in bulunmasına tepki gösteren Dolu, bu anlamda bir düzenlemenin gerekli olduğunu, masada farklı sendikaların da yer alması gerektiğini kaydetti.

SOSYAL MEDYADA EN ÇOK KONUŞULAN KONU OLDU

Öte yandan TİSK ve Türk-İş’in önerdiği asgari ücret teklifine sosyal medya üzerinden tepki gösterildi. İki sendikanın asgari ücret teklifi günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Vatandaşlar, asgari ücretliyi bir nebze olsun rahatlatacak bir zam teklifinin sunulması çağrısında bulundu. 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.