Hak-İş Başkanı Arslan: 80 bin kişiye kadro verilmeli

Hak-İş Başkanı Arslan: 80 bin kişiye kadro verilmeli

KİT kadrosu bekleyenler için özel açıklama... Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan KİT’lerde çalışıp kadro alamayan 80 bin kişi olduğunu hatırlatarak, “80 bin kişiye kadro verilmeli ve mağduriyetler giderilmeli” dedi.

Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan taşerondan kadroya geçen ve KİT’lerde çalışıp kadro alamayan işçiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KİT kadrosu bekleyenler için özel açıklama:

Arslan, taşeronda kapsam dışı kalan 80 bin kişi olduğunu hatırlatarak, 80 bin kişiye kadro verilmesi gerektiğini ve yaşanan mağduriyetlerin acilen giderilmesini istedi.

Ayrıca işçiye enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini belirten Arslan, “Kadroya geçen ve KİT’lerde olup da kadro alamayan arkadaşlarımızın ücret zamları enflasyon oranında artırılmalı. Bunu istemek bizim en doğal hakkımızdır” dedi.

dsc_0846.jpgHİZMET İŞ 41’İNCİ YILINI KUTLADI

Hizmet İş Sendikası Emek Konuk Evinde 41’inci yılını kutladı.

Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hizmet İş Başkanlar Kurulu bir araya geldi. Hak İş ve Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yaptı. Arslan yaptığı konuşmada, “Sendikacılıkta 41’inci yılımızı gururla kutluyoruz. Gayemiz, gücümüz, geleceğimiz Hizmet-İş. İş kolumuzdaki 1 milyon çalışanı örgütlemek yeni hedeftir. Sendikamızı ve Hak İş'e bağlı sendikalarımızı güçlendirmek temel görevimizdir. Hak İş ve sendikalarımızı büyütmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

“KADRO ALAMAYAN 80 BİN KİŞİ VAR”

Arslan ayrıca taşeron şirketlerde çalışırken kadro alan ve KİT’lerde çalışıp kadro alamayan işçilerin ücret zamları ve kadro kapsamı dışında kalan işçiler için kadro talebinde bulunarak, çalışma hayatının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arslan, “Ayrım yapılmaksızın işçilere kadro mücadelesi verdik. 1 milyona yakın işçi kadro aldı. Taşeronda kapsam dışı kalan 80 bin kişi var. Bu 80 bin kişiye de kadro verilmeli ve yaşanan mağduriyetler giderilmelidir” dedi.

İŞÇİYE ENFLASYON ORANINDA ZAM 

Kadroya yeni geçen işçiler için de enflasyon farkının uygulanmasını istediklerini belirten Arslan, Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın, KİT’lerde çalışan kadro alamamış arkadaşlarımızın ücret zamlarının enflasyon oranında artırılması. Bu bizim en doğal hakkımız. Biz bunu sonuna kadar ısrarla savunmaya devam edeceğiz. 2018 yılı yüksek enflasyon, yaşanan dar boğaz, yüksek döviz kurları yeni arayışlara yöneltti. Toplu sözleşmede uygulanan yüzde 4 artı yüzde 4’lük zam oranı enflasyona göre belirlenmeli. En az yüzde 24 olmalıdır. Bu düzenlemenin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

dsc_0885.jpg“İFŞA EDECEĞİZ”

Kamuda kraldan çok kralcılık yapanlar olduğuna dikkat çeken Arslan, bazı kamu görevlilerinin ellerindeki gücü çalışanların aleyhinde kullandığını belirtti.

Arslan, işçileri hükümete karşı kışkırtma, komple kurma içinde olan ve kamuda amir olarak görev yapan kişiler olduğunu belirterek başkanlar kurulunu ve üyelerini uyardı. Bu gibi kişiler için uyanık olunması gerektiğini söyleyen Arslan, “Kamuda kraldan çok kralcılık yapanlara karşı uyanık olalım. Bunları tek tek tespit edip ifşa edeceğiz” dedi.

“HESAPLAŞACAĞIZ”

Asgari ücretin artmasına rağmen, eski asgari ücret oranını temel alıp bin 600 lira üzerinden çalışanlarına yüzde 4’lük zam uygulamak isteyen zavallılar olduğunu belirten Arslan, “Asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasına karşın,  eski asgari ücreti baz alıp o ücret üzerinden 6 aylık zam artışı yapmak isteyen zavallılar var. Bunlarla da hesaplaşacağız” diye konuştu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.