Haftaya daha sıcak olacak

Haftaya daha sıcak olacak

Meteoroloji’nin hava tahminlerine göre Başkent’te son günlerde etkili olan bunaltıcı hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta daha da artacak.

Başkent’te geride bıraktığımız Kurban Bayramı’ndan itibaren sıcak havalar etkili olmaya devam ediyor. Mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları özellikle gün ortasında ve geceleri insanları bunaltıyor. Bugünlerde sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşitli şekillerde biraz serinlemenin yolunu arıyor. Bazı vatandaşlar kapı pencere açarken bazıları ise ya klima ya da vantilatör yardımı ile serinlemeye çalışıyor. Başkent’te yer yer etkili olan yağışlı hava ise sadece anlık bir serinlemeye neden oluyor.  

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DAHA DA ISINACAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dört günlük hava tahminlerine göre Ankara’daki hava sıcaklarının daha da artacağı ön görülüyor. Başkent’teki sıcaklık değerlerinin 1 Eylül’de yani bugün en yüksek 33, pazar-pazartesi günü 34, salı günü ise 36 derece olması bekleniyor. En düşük sıcaklığın ise 19 derece olması ön görülüyor. 

SONBAHAR AYI SICAK GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Müdürü Ahmet Uçar, Başkent’teki hava sıcaklıklarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Haziran ve Temmuz aylarının yağışlı ve serin geçmesine rağmen Ağustos ayının son günlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçtiğini kaydetti. Uçar, Sonbahar aylarının daha da sıcak geçeceğini açıkladı. 

EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİN

Uzmanlar sıcak havalarda korunma yöntemleriyle ilgili vatandaşlara şu önerilerde bulunuyor: Günün en sıcak saatlerinde (10.00 - 16.00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya dikkat etmeli ve aşırı hareketlerden kaçınmalı, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almalı. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmelidir” 

SIK SIK DUŞ ALIN

“Açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edilmeli. Dışarıda bulunulduğunda güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalı. Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, ağır fiziki aktivitelerden kaçınılmalı. Risk altındaki yetişkinler, yaşlılar ve bebekler, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmeli. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı veya el, yüz ve ayaklar soğuk suyla ıslatılmalıdır”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.