Haftanın yorgunluğunu piknik yaparak attılar

Haftanın yorgunluğunu piknik yaparak attılar

Havaların ısınmasını fırsat bilen Başkentliler haftanın yorgunluğu ve stresini piknik yaparak attı. Bağlum Mesire Alanı’nda objektiflerimize yansıyan kareler kalabalığı gözler önüne serdi.

Başkentliler hafta sonunu piknik yaparak geçirdi. Haftanın yorgunluğunu ve seçim stresini üzerlerinden atmak isteyen vatandaşlar, Ankara’da yer alan piknik alanlarına akın etti. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, temiz hava solumak isteyen vatandaşlar, havaların ısınmasını da fırsat bilerek ailecek eğlencenin keyfini çıkardı. 

HAVALARIN ISINMASINI FIRSAT BİLDİLER

Ankara’da piknik alanları hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Baharın gelmesi ile birlikte havaların ısınmasını fırsat bilen Başkentliler, ailecek eğlencenin tadını çıkardı. Piknik ve mesire alanlarında mangal yakarak vakit geçiren aileler, kış döneminin yorgunluğunu attı. Havaların ısınması ile birlikte Başkent’te piknik yapacak birçok alan bulunuyor. Bunlardan birkaçı ise şöyle:

baglum-piknik-alani.jpg

BAĞLUM PİKNİK ALANI

Keçiören’de bulunan Bağlum Mesire Alanı vatandaşların temiz havadan yararlanarak nitelikli zaman geçirmesine yardımcı oluyor. Kameriye, piknik masaları ve çocuklar için biri büyük, biri küçük 2 futbol sahası ile plaj voleybol sahası bulunuyor. Ayrıca mesire alanının içerisinde pentatlon alanı, 620 metre koşu yolu, 250 metre bisiklet yolu, çocuk oyun setleri, fitness seti ve eğlendinlen alanı bulunuyor.

ankara,-mavi-gol,-bayindir-baraji.jpg

“MAVİ GÖL” DENİZ TADINDA

Mamak’a bağlı Kayaş’ta yer alan Mavi Göl  2 bin 400 metre kare alanı kapsayan ve içinde dev ağaçların bulunduğu bir piknik alanı. Park adını Bayındır Barajı içindeki 6 milyon metre küp hacmindeki mavi suyundan alarak, ziyaretçilerine adeta deniz tadında eşsiz manzara sunuyor. Mavi Göl'de piknik yapacak vatandaşlara için barbekü, ahşap piknik masası,  çardaklar, çay bahçeleri, seyir terasları, çeşmeler ve tuvaletler bulunuyor.  Yelkenli teknelerin de bulunduğu Mavi Göl'de isteyenler, deniz bisikletlerine binebiliyor. Spor yapmak isteyenlerin de düşünüldüğü alanda, voleybol, basketbol, futbol sahaları, 1 mini golf sahası, 4 kondisyon aletleri grubu ve patika yürüyüş yolları da vatandaşlara hizmet veriyor. 

kartaltepe-kent-ormani2.jpg

KARTALTEPE KENT ORMANI

Keçiören’in ilk mesire yeri olan Kartaltepe Kent Ormanı yaklaşık 50 bin ağacı içinde barındırıyor. 1 milyon 126 bin metrekare alana kurulu Mesire Alanı’nda 4 bin 500 metre kare gölet, 23 metre yükseklikten dökülen şelale, 150 adet mangal için barbekü, 1 futbol sahası, 2 bin 230 metrelik bisiklet parkuru, voleybol sahası ve 500 araçlık otoparkı ile 2 bin 222 kişilik kapasitesi bulunuyor.

goksu-parki-002.jpg

GÖKSU’DA EĞLENCE VE PİKNİK BİR ARADA

Eryaman’daki eski Susuz Gölet’i üzerine kurulu olan Göksu Parkı ise hafta sonu piknik yapmak isteyenlerin diğer adresi. Restoran, kafe, dinlence ve piknik yerlerinin dışında lunapark bölümleri ile yürüyüş ve koşu yolları da bulunan park ziyaretçilerine eğlence ve pikniği bir arada sunuyor. 13 bin metre karelik piknik alanına sahip parkta 473 adet barbekü bulunuyor. Gölet içinde gezi amaçlı kullanılan Missisipi Gemisi ve kayıklar, gölün doğal güzelliğini oluşturan ada ve sazlıkların yanı sıra, işletmelere ait 9 adet yüzen iskele de bulunuyor. Bunların yanı sıra Mogan Gölü, Soğuksu Milli Parkı, Peçenek Mesire Alanı, Çubuk Barajı, Karagöl, Çamlıdere Aluçdağı Mesire Alanı, Bala Beynam Mesire Alanı,  Beypazarı Eğriova Yaylası, Sorgun Mesire Yeri vb. gibi birçok piknik alanı bulunuyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.