Hacı Bayram’a büyük anma

Hacı Bayram’a büyük anma

Ankara'nın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli, Cumhurbaşkanlığı himayesinde bugün TOBB'da düzenlenecek uluslararası sempozyum ve anma gününde yad edilecek.

Ankara'nın manevi mimarı ve sembol ismi Hacı Bayram-ı Veli, bugün TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinlikle anılacak. İslamiyet'i yaymak için çalışan, bilim ve tasavvufu birleştirmeyi başarmış bir sufi olan Hacı Bayram, bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek uluslararası sempozyum ve anma gününde her yönüyle ele alınacak.  

CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE DÜZENLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Kalem Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleşecek anma gününde Hacı Bayram'ın fikir ve gönül dünyası yurt içinden ve yurtdışından gelen konuşmacılar tarafından anlatılacak. 3 Mayıs yani bugün 9.30'da başlayacak sempozyum ve anma gününe isteyen herkes katılabilecek. 

HACI BAYRAM-I VELİ KİMDİR?

Hacı Bayram-ı Veli 1352 yıllarında Altındağ İlçesi Çubuk çayı üzerinde Zülfadl diğer bir adıyla Sol-Fasol mevkiinde dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Numan bin Ahmed bin Mahmud’dur. Hacı Bayram, Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u feth edeceğini II. Mehmed'in babası II. Murad'a bildiren, Somuncu Baba'nın öğrencisi, Akşemseddin'in hocası, ömrünün sonuna kadar İslamiyet'i yaymak için çalışan, bilim ve tasavvufu birleştirmeyi başarmış bir sufidir. Hacı Bayram, yalnız Ankara’nın değil, Türk tasavvuf tarihinin en büyük ve en önemli şahsiyetlerinden birisidir. 15.yüzyılda Anadolu Türk Birliğinin yeniden sağlanmasında en az politik ve askeri güçler kadar etkili olan Anadolu'da yetişmiş mutasavvıfların en önemlilerindendir.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.