Hacı Bayram dolup taşıyor

Hacı Bayram dolup taşıyor

Her mevsim ilginin olduğu Hacı Bayram Veli camiinin ziyaretçi sayısı üç ayların gelmesiyle birlikte zirve yaptı. Cami avlusu ve türbe her gün dolup taşıyor.

Üç ayların gelmesiyle birlikte Başkentliler, Ankara'nın manevi mihmandarı Hacı Bayram-ı Veli'nin türbesine akın ediyor. Hacı Bayram'a gelen vatandaşlar, üç aylar boyunca hem cami de ibadetlerini yerine getiriyor hem de türbede dua ediyor. Caminin bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bayram Camisi'ne kazandırılan konferans salonunda, semtteki STK'lar tarafından düzenlenen ilmi etkinliklere katılma şansı da buluyor.

GÜZEL HAVAYI FIRSAT BİLDİLER

Nisan ayının mevsim normallerinin üstünde geçmesi, güzel havayı fırsat bilenleri maneviyat ve tarihin harmanlandığı Hacı Bayram'a çekiyor. Hacı Bayram Cami ve çevresindeki tarihi ve dini mekânlarda özellikle hafta sonu yoğunluk yaşanıyor.

TÜRBE DOLUP TAŞIYOR

Hacı Bayram'a gelip ibadet eden vatandaşlar, caminin bahçesinde dua edip, Kuran-ı Kerim okuyor. Ankara'nın manevi mihmandarı Hacı Bayram-ı Veli'nin türbesi ise; günün her saati dua etmek için gelenler ile dolup taşıyor.

TARİH MERAKLILARINI CEZBEDİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hacı Bayram semti, tarih meraklılarını da cezbetmeye devam ediyor. Tarih ve maneviyatın harmanlandığı semt, öğlen saatlerinden itibaren fotoğraf meraklılarının akınına uğruyor. 

SÖYLEŞİLER DÜZENLENİYOR

Büyükşehir'in restorasyonundan sonra geniş bir konferans salonuna da kavuşan Hacı Bayram, STK'ların düzenlediği ilmi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.