Hacettepe’de servis tepkisi
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünce, Beytepe Yerleşkesi’ne ulaşımı sağlayan servislerde kısıtlamaya gidilmesi üniversitede faaliyet gösteren tüm sendikalar tarafından protesto edildi. Yönetimin söz konusu karardan vazgeçilmesi istendi.
Hacettepe Üniversitesi yönetimi tarafından, Beytepe Yerleşkesi’ndeki akademik ve idari personelin kullandığı servislere yönelik aldığı kısıtlama kararı üniversitede faaliyet gösteren tüm sendikalar tarafından ikinci kez protesto edildi. Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Hak-Sen ve Eğitim-Sen Rektörlük binası önünde bir araya gelerek 40 bin kişiyi mağdur eden söz konusu karardan vazgeçilmesi için üniversite yönetimine çağrıda bulundu.
MAKAM ARAÇLARI UYGULAMA DIŞINDA!
Üniversitede faaliyet gösteren farklı görüşe mensup sendikalar önceki gün ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın satır başladı şöyle: “Hacettepe Üniversitesi rektörlüğünce 1 Mart- 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak şekilde biz personelin Beytepe Yerleşkesi’ne taşınması için yapılan ihale sonuçlanmıştır. Ancak başından beri dile getirdiğimiz, gibi personelin menfaatine olan şekliyle değil, kendi, istedikleri gibi, realiteden uzak, personel ihtiyaçlarını görmezden gelen bir anlayışla bu ihale yapılmıştır. Personel taşınması belirlenen toplanma noktaları ile sınırlandırılmış. Üniversitemiz çalışanlarının ulaşım için çoğunlukla kullandığı servis araçlarında azaltmaya gidilirken üniversitede makamlar için tahsis edilen araçlar bu uygulamanın dışında tutulmuştur”
ULAŞIM İMKANI SUNULMALI
“Bu durumu 9 Ocak 2017 Salı günü Rektörlük Toplantı salonunda Sayın Rektörümüzle yapılan görüşmede dile getirdik. Ancak sayın rektörümüz üniversitemiz bütçesini doğru dürüst yönetememesini örtbas etmek için, kabul edilemez gerekçeler ileri sürerek işbirliğini ve personeli lehine tüm diyalog yollarını kapatmıştır. Her ne sebep ve gerekçe ile olursa olsun, kamu hizmetlerinin sağlıklı ve verimli bir şekil de yerine getirilebilmesi için ulaşım hizmetini taleplerimiz doğrultusunda sunma rektörlüğün görevi ve biz çalışanların en doğal hakkıdır.”
ŞU SORULARA YANIT ARANIYOR
Yapılan basın açıklamasında yönetim tarafından şu sorulara yanıt verilmesi istendi: “1 Merkezi toplanma noktalarına zamanın da ulaşıp semt servis araçlarında yer kalmadığından dolayı araca binemeyen personel yerleşkeye nasıl ulaştırılacak. Kendi imkanları ile kampüse ulaşan personelin yol ücretleri taraflarına ödenecek midir ?
2- Evlerinden merkezi toplanma noktalarına kendi imkânlarıyla gelen personelin yol ücretleri üniversitemiz tarafından karşılanacak mıdır?
3-Personelin mağdur olmaması için diğer bütçe kalemlerinden yüzde 10 tutarında aktarım hakkınızı kullanacak ve söz verdiğiniz 10 aracı ne zaman hizmete koyacaksınız.
Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.