Hacettepe Üniversitesi’ne yeni rektör

Hacettepe Üniversitesi’ne yeni rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları ile Yükseköğretim Kurulu ve 11 üniversiteye yeni rektörler atandı. Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi’nin yeni rektörü Mehmet Cahit Güran oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kararları kamuoyuna duyuruldu. Büyükelçilikten devletin bürokrasi kademesindeki pek çok konumuna değişiklik yaşanırken atamalar resmileşmiş oldu. YÖK Yönetim Kurulu’na da atama yapılan kararnamede 11 üniversitenin de rektörleri değişti. Yükseköğretim Kurulu’na yeni üye olarak atanan Prof. Dr. Metin Topcuoğlu, Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilmişti. Topcuoğlu’nun YÖK’e katılımıyla kurulun üye sayısı tamamlanmış oldu.

hacettepe-2.jpg

HACETTEPE’DE İÇLERİNDE

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ndeki yeni atama kararları içinde 11 üniversitedeki rektörler de yer aldı. 11 üniversitenin rektörleri değişti. Buna göre; Anadolu Üniversitesi’ne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi’ne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne Prof. Dr. Semih Aytekin, Selçuk Üniversitesi’ne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi’ne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ali Murat Yülek ve Özyeğin Üniversitesi’ne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

mehmet-cahit-gurann.jpg

PROF. DR. MEHMET CAHİT GÜRAN KİMDİR?

Mehmet Cahit Güran, 1969 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü'nde profesör olarak görev yaptı. 2012 yılından itibaren Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. 2014-2020 yılları arasında Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nda önemli görevler alarak yükseköğretim sisteminin denetimine katkı sağladı. Yaklaşık 500 inceleme ve soruşturma raporu hazırladı ve birçok denetim ekibine liderlik etti. Akademik kariyeri boyunca çok sayıda makale, kitap ve tez yayımladı.

Prof. Dr. Güran, 26.07.2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.