HABERVAKTİM'E ANLAMLI ÖDÜL

HABERVAKTİM'E ANLAMLI ÖDÜL

Bem-Bir-Sen’in "İbrahim Keresteci Basın Ödülleri" düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Törende, günden güne büyüyen Habervaktim Gazetesi "En İyi Yerel Gazete" dalında ödüle layık görüldü.

23. kuruluş yıldönümünü kutlayan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının (Bem-Bir-Sen) "İbrahim Keresteci Basın Ödülleri" önceki gece Çukurambar'daki bir otelde düzenlenen geniş katılımlı tören ile sahiplerini buldu. Düzenlenen törende günden güne büyüyen Habervaktim Gazetesi "En İyi Yerel Gazete" dalında ödüle layık görüldü. Gazetemiz adına ödülü başarılı muhabirimiz Osman Akdoğan aldı.

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül töreninde konuşan Bem- Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, trafik kazası sonucu 2010 yılında yaşamını yitiren sendikanın eski genel sekreteri İbrahim Keresteci anısına dağıtılan basın ödüllerinin bu yıl 7. kez verildiğini kaydetti. Yerel ve ulusal basının önemine de dikkat çeken Turbay, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi basın mensuplarının gösterdiği fedakarlığı da tebrik ederek, "Hain darbe girişimi gecesi tanklara, jetlere, helikopterlerden yağmur yağarcasına sıkılan kurşunlara aldırış etmeden kamerasını, fotoğraf makinesini, mikrofonunu kaparak meydanlara çıkan ve milli duruşuyla önemli demokrasi sınavını başarıyla veren cesur yürekli gazetecilerimiz. Sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır" dedi.

GAZETECİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Gecede basın mensuplarının sorunlarına da değinen Turbay, "Basın mensuplarımız, gece-gündüz, yaz-kış demeden, çok zor şartlar altında çalışmaktadırlar. Kimi zaman haber peşinde koşarken çok elim kazalar sebebiyle hayatlarını kaybederek ya da yaralanarak haber olan basın mensuplarımız birçok zorluğa göğüs germelerine rağmen sendikalı olamamaları sebebiyle ne yazık ki işlerinden olmaktadırlar" dedi. 15 Temmuz şehit ve gazilerini de unutmayan Turbay, Kahramankazanlı iki gaziye de ödül takdim etti. 

KURTARICI TÜRKİYE

Gecede sınırımızda yaşananlara da değinen Turbay şunları söyledi: "Yanı başımızdaki Suriye ve Ortadoğu kaynamakla kalmıyor, adeta bir lav gibi fokurduyor. Nereye sıçrayacağı aslında belli. Adres Türkiye. Ama bizim Kıblemiz de belli. İslam coğrafyasının tek kurtarıcısı Türkiye’yi önce ateş çemberine alıp sonra kaygan zeminde patinaj yaptırmanın hesabını yapıyorlar. İlk olarak içeriden asimetrik savaşla çökertme stratejisiyle hain darbe girişimi devreye sokuldu. Milletimizin cesaret ve dirayeti hesapları ters yüz etti. Bugünlerde alçak terör saldırılarıyla ülkemizi çatışma ortamına çekmek istiyorlar. Suriye’deki yangın, oynanan kumarda şah konumundadır. Hem etnik, hem de mezhepsel çatışma çıkartılarak Suriye’deki yangını Anadolu’yasıçratmanın ve Türkiye’yi mat etmenin hesabı yapılıyor. Kısaca Türkiye, adeta yeniden bir İstiklal Savaşı vermektedir"
İSLAM DÜNYASI KAN GÖZYAŞI VE ZULM
"İslam Dünyası kan ağlıyor. Akan kan, dökülen gözyaşı ve çekilen acılar insanlık âleminin vicdanını rahatsız ediyor etmesine de bu tek başına çözüm değil. Müslümanlık soykırımı yapılırken bizler nefes alamayız. Müslümanlar kendi vatanında esaret altında, mezalimle yaşamaya çalışırken mutlu olamayız. Onlar kuru ekmeğe muhtaç iken boğazımızdan lokma geçmez. Öyle ise niçin susuyoruz? Bizlere ne oldu da bu kadar duyarsızlaştık? Bakınız, geçtiğimiz ay Ürdün’de gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantısının ardından topluca Kudüs’e gittik. Kudüs ağlıyor, Mescid-i Aksa ağlıyor, Müslümanlar haykırıyor arkadaşlar… Şimdi gözlerimizde umudu, kıvılcımı arıyorlar. Çeşmelerden akan sular acı akıyor, kuşların sesi çıkmıyor, havanın kokusu ağır…Ama Soykırımcı İsrail dur durak bilmiyor, hukuk tanımıyor, dinimizi fosilleştirmek, Müslümanlığı dize getirmek istiyor.BM’in almış olduğu göstermelik kararları İsrail umursamıyor."
BAŞKAN ERTÜRK'E ÖZEL ÖDÜL
Ödül törenine Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de katıldı. 15 Temmuz'a dikkat çeken Başkan Ertürk, bu törenin huzur içinde yapılmasını 15 Temmuz hain kalkışmada darbecilere geçit vermeyen şehit ve gazi olanlara borçlu olduğumuzu belirtti. Mürsel Turbay'ın elinden ödül alan Başkan Ertürk, bu ödülü almaktan onur ve gurur duyduğunu da ifade etti.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN DİĞER KURULUŞLAR

Ödüle layık görülen diğer basın kuruluşları ise şöyle: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Habertürk, Yeni Şafak, Milat, Milli Gazete, Milliyet, Sabah, Star, Türkiye, Yeni Akit, TRT Haber, Kanal 7, Kanal A, A Haber, Kanal 5, KON TV, TGRT Haber, TV Net, Ülke TV, Yeni Akit TV.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.