Habervaktim yazdı hata düzeltildi

Habervaktim yazdı hata düzeltildi

Ankara İl Göç İdaresi'ndeki kayıt hatasından dolayı cinsiyeti 'erkek' olarak gözüken, bu karışıklıktan dolayı bir türlü muayene olamayan Türkmen Sanaa Najjar'ın sorunu, gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından çözüldü. 

 

Başkent'te geçici koruma kapsamındaki mülteci statüsünde yaşamını sürdüren, İl Göç İdaresi'ndeki kayıt esnasında cinsiyet bilgisi yanlış girilmesinden ötürü bir türlü muayene olamayan Irak Türkmeni Sanaa Abdulmaged Ahmed Najjar'ın kayıt sorunu, 16 Mart'ta gündeme getirmemizin ardından çözüldü. Sanaa'nın sistem üzerindeki cinsiyeti 'kadın' olarak değiştirildi. 

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR ETTİ
Irak Türkmeni Sanaa Abdulmaged Ahmed Najjar, sorunun çözümü noktasında katkısı olan gazetemize teşekkür ederek, "Cinsiyetimin 'erkek' olarak gözükmesinden dolayı hastanede muayene olamıyordum. Acil hastaneye gitmem gerekiyordu. Nihayet sorun çözüldü ve bugün hastaneye gideceğim. Gazetenize ve bana sürekli destek olan Murat Gerede ve kıymetli eşine teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun" dedi. 

HASTANEYE GÖTÜRECEK
Sanaa Abdulmaged Ahmed Najjar'a Ankara'da kol kanat geren ve her türlü desteği esirgemeyen Murat Gerede ise "Çok şükür sorun çözüldü. Bir haftadır bu yanlışın düzeltilmesi için çok uğraşmıştık. Nihayet desteğiniz sayesinde sıkıntı giderildi. Bundan sonra Sanaa'yı hemen hastaneye götürüp muayene ettireceğiz. Bu tip kayıt hatalarının çok sık yaşandığı kaydediliyor. Onun için bu noktada insanlar mağdur edilmezse biz çok seviniriz" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?
Mamak'ta geçici koruma kapsamındaki mülteci statüsünde bulunan Irak Türkmeni Sanaa Abdulmaged Ahmed Najjar, Rüzgarlı’daki Ulus Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’ne muayene için gittiğinde sistem üzerinde cinsiyetinin ‘erkek’ olarak gözüktüğü ortaya çıkmış ve kayıt esnasında yapılan hatadan dolayı muayene edilmemişti. 

OSMAN AKDOĞAN  / HABERVAKTİM-

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.