HA GAYRET

HA GAYRET

Bilkent'teki bir yokuşta araçları bozulduğu için "vurdurarak" çalışma yöntemini denemek isteyen araç sahipleri zor anlar yaşadı. Aracı dik yokuşta bir hayli ilginç şekilde iten vatandaşlar, çevredeki vatandaşları gülümsetirken kendileri ise soluk soluğa k

UĞUR ÖĞÜT/ HABERVAKTİM-

Başkent'te etkisini gösteren dondurucu soğuklar karşısında araçlar artık zor çalışıyor. Özellikle eski modelli araçlar çoğu zaman sürücüleri yolda bırakıyor. Aracı arıza yapan sürücüler ise yolda kalmamak için araçlarını çeşitli yöntemler ile çalıştırmaya çaba sarf ediyor.

DİK YOKUŞTA ARACI İTTİLER
Bilkent'te bozulan bir aracı çalıştırma görüntüleri muhabirlerimizin objektifine yansıdı. Aracı bozulan vatandaşlar, bir umut araçlarını çalıştırmak için aracı dik yokuşta arkadan itmeye başladı. İki kişi aracı, arka kısmından itmeye çalışırken sürücü ise direksiyon hakimiyetini sağladı. Aracı yokuşa karşı iten vatandaşlar ise soluk soluğa kaldı. Tepe kısma çıkarılan araç daha sonra dik yokuştan vurdurularak çalışmaya başladı.

BAKIMINIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN

Kış mevsiminde havaların dondurucu derecede soğuk olması, aracının çalışma şartlarını diğer mevsimlere daha da güçleştiriyor. Bu yüzden sürücülerden araçlarının kış bakımını ihmal etmemeleri gerekiyor. Araç bakımlarının yanı sıra araçların motor soğutma suyu içine eksi 40 dereceye kadar soğuktan koruma özelliği bulunan antifriz konulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılması gerekiyor.

VURDURARAK ÇALIŞMA ARACA ZARAR VERİYOR

Kışın donan aracı çalıştırmak için takviye kablolarının kullanılması ve itip ''vurdurarak'' çalıştırma yöntemi ise araca ciddi zararlar veriyor. Uzmanlar şu tedbirlerin alınması gerektiğini öneriyor: "Motorun zor ilk hareket, bozuk rölanti ve avans ayarı, stop etme, düşük güç gibi sürüş problemleri varsa, iyi bir serviste mutlaka ayarlattırılmalıdır. Yakıt sistemindeki nemin donmasını önlemek için, depoya ayda bir kez bir şişe buz önleyici katık eklenmesi gerekir. Aracın yakıt deposu yarıdan fazla dolu tutulmalıdır. Dolu tutulan yakıt deposu, borulardaki donmayı önleyecektir. Soğuk motoru çevirmek için çok daha fazla enerji gerektiği için en kısa zamanda aküler kontrol ettirilmelidir."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.