Güvenpark yer altı durak projesinin akıbeti merak ediliyor

Güvenpark yer altı durak projesinin akıbeti merak ediliyor

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek zamanında Güvenpark dolmuş duraklarına yapılması planlanan yer altı durak projesinin akıbeti merak konusu oldu.

Kızılay Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasına yönelik yaklaşık 2,5 yıl önce proje çalışması kararı alınmış, projede Keçiören Metrosu’nun Kızılay bağlantısı çalışmaları sırasında dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması planlanmıştı. 2017 yılında alınan karar MHP ve CHP’li meclis üyelerinin de oylarıyla kabul edilmişti. Bu projenin durumu ise merak edilir oldu. 

2017 YILINDA KARAR ALINMIŞTI

Uzun yıllardır Güvenpark’ta bulunan dolmuş duraklarının araç park yeri sorunu çözülememiş, 2017 yılında büyükşehir belediye meclisinde alınan kararla yer altı durağı yapılması planlanmıştı. Konu hakkında gazetemize konuşan dolmuşçu esnafı yıllardır aynı sorunla uğraştıklarını belirterek, projenin ne zaman hayata geçeceğini merak ettiklerini belirtti.

225 ARAÇLIK OTOPARK YAPILACAKTI

Yapılacak projeden Güvenpark’ın mevcut hali korunarak, dolmuşların, otobüslerin ve mevcut araçların park edebileceği bir otopark yapılması planlanmıştı. Yapılacak katlı otoparkın entegresi alttaki metro tüpüne zarar vermeyecek şekilde inşa edilerek 2 katı kesin mümkün olursa 3 kat yapılması planlanıyordu. Otopark üç katlı yapılabilirse Güvenpark 75’erden 225 araçlık hem otobüs hem dolmuşlar için bir otopark alanına kavuşmuş olacak.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMELİ

Bölgede hizmet veren dolmuşçu esnafı durakların aynı bölgede kaldığı sürece tüm tekliflere açık olduklarını belirtti. Bölgede acilen otopark ihtiyaçları olduğunu, dolmuşları buradan uzaklaştırma gibi bir düşünce var ise hem dolmuşçular açısından hem de kendileri açısından çok yanlış bir karar olacağını ifade eden dolmuşçu esnafı, “Burası merkezi bir yer olduğu için buradan durakların taşınmaması lazım, buraya otopark yapılması gerekiyor. Buranın acil bir şekilde otopark ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. 2 yıl önce alınan karar şu an ne durumda bilinmiyor. Çalışmalar bir an önce başlatılarak, vatandaşlar bilgilendirilmeli“ dedi. 

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.