Güvenlik kameraları satışında artış var

Güvenlik kameraları satışında artış var

Pandemi de termal kameralara olduğu gibi güvenlik kameralarına da ilgi arttı. Güvenlik Sistemleri Uzmanı Yasin Yalçın, “Salgından sonra iş yeri ve evine güvenlik kamerası taktırmak isteyenlerin sayısı arttı. Artan talebe yetişemiyoruz” dedi. 

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinden sonra vücut sıcaklığı derecesini ölçen termal kamera satışlarını arttırmıştı. Pandeminin devam etmesi termal kamera satışları kadar güvenlik kamera satışlarına da olumlu etki yaptı. Karataş Elektrik- Elektronik Güvenlik Sistemleri Teknik Müdür Yasin Yalçın, “Salgın nedeniyle çoğu firma evden çalışma uygulamasına, esnek çalışmaya geçti ya da eleman azalttı. Bazı vatandaşlar ise bu süreçte kalabalık şehirleri terk ederek memleketine gitti. Haliyle herhangi bir sıkıntıda olaya anlık müdahale edebilmek ve iş yeri ile evlerini online izleyebilme isteği güvenlik kameralarına ilgiyi artırdı” dedi.  

yasin-yalcin.jpgMONTAJLARA YETİŞEMİYORUZ
Pandeminin ardından güvenlik kameraları montajı talebine cevap vermekte zorlandıklarını anlatan Yalçın, “Koronavirüsün ardından güvenlik kameralarının montajı en az yüzde 30 arttı. Özellikle kamera sistemleri büyük ilgi görüyor. Taleplere karşılık vermekte inanın zorlanıyoruz. Gece-gündüz çalışarak aldığımız işleri yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Yalçın, salgın sürecinde iş yeri ve evlere kamera taktıranların gözünün arkada kalmadığını belirterek, “Müşterilerimiz artık kameralı güvenlik sistemlerini tercih ediyor. Çünkü online olarak iş yeri veya evinin durumunu anlık olarak izleyebilme kolaylığı var. Pandemi nedeniyle iş yerinde veyahut evinde olmayanlar için bu sistem çok cazip geliyor” ifadelerini kullandı. 

GÜVENLİK KAMERALARI HIRSIZLIK OLAYLARINI ENGELLİYOR
Güvenlik kamera sistemlerinin hırsızları caydırdığına dikkat çeken Yalçın, “Hırsızlık olaylarında kamera kayıtları çok önemli. Bir olay olduğu zaman polisin ilk bakacağı yer kamera kayıtları. Herhangi bir olayda polisler savcılık izni ile kamera kayıtlarını alarak söz konusu şahısları tespit edip yakalıyor. Çoğu hırsız ise kameraları görüp hırsızlık yapmaktan vazgeçiyor” sözlerini aktardı. Yalçın, her önüne gelen kişiye de kamera kayıtlarını vermediklerinin altını çizdi. 

BİNALARIN MONTAJI BİR GÜN SÜRÜYOR 
Montaj süreciyle ilgili bilgi veren Yalçın şunları söyledi: “Müşterilerimiz bize gelip istedikleri kameraları seçiyorlar. Kalite kalite kameralar ve güvenlik sistemleri var. Biz bir binanın güvenlik kamera sistemi yaklaşık 10 kameralı sisteme kadar bir gün içinde bitiriyoruz. Ama kazı olayı varsa biraz montaj işi uzuyor.”

cep-telefonu-tablet-guvenlik-kamera-izleme.jpg

FİYATLAR YÜZDE 20 ARTTI 
Dolar kurundaki artıştan dolayı fiyatların en az yüzde 20 arttığını bilgisini veren Yalçın, “Bir binanın güvenlik sisteminden bahsedelim: 5 kameralı sistem en az 3 bin TL’den başlıyor. 10 daire olsa daire başı 300 lira gibi bir para düşüyor. Toplu yaptırdığınızda daha uyguna mal oluyor. Bina mevcudu ne kadar fazla ise maliyet o kadar düşüyor. Bu süreçte evinizde veya iş yerinizde durmuyorsanız tatsız olaylara karşı mutlaka güvenlik kamerası taktırmanızı tavsiye ediyorum” dedi.   

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.