Gurbetçiye baskı arttı

Gurbetçiye baskı arttı

Habervaktim'e Konuşan Gurbetçi Deniz, Hollanda'da Türklere Karşı Baskıların Arttığını Söyledi

Hollanda'da 39 senedir gurbetçi olarak yaşamını sürdüren Rıza Deniz, bir dizi ziyaretler için geldiği Ankara'da Habervaktim'e konuştu. Deniz, Hollanda ve Türkiye arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan siyasi krizin ardından Avrupa Birliği'nin kurucu üyesi Hollanda'da Türklerin baskıya maruz kaldığını anlattı. 

HOLLANDA'DA FERDİ OLAYLAR BAŞ GÖSTERDİ

Hollanda'da 4 yıldır medya sektöründe olduğunu söyleyen Rıza Deniz, Hollanda'daki siyasi krizin ardından Türklere uygulanan baskılarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasi krizin ardından Türklere karşı genelde ferdi olayların baş gösterdiği kaydeden Deniz, camilere ve Türk derneklere sözlü ve yazılı tacizlerin olduğunu, cami ve derneklerin duvarlarına Nazilerin baş sembolü olan gamalı haç ve domuz resmi çiziliğini anlattı. Deniz, tesettürlü Türk kadınların da sözlü tacize uğradığını açıkladı. 

"ARTIK TÜRKİYE'YE DÖNÜN" BASKISI

Türklere karşı olumsuz tavırların giderek arttığına dikkat çeken Rıza Deniz, "Hollandalılar, 'ülkeniz kalkındı artık Türkiye'ye dönün' ifadeleri kullanıyorlar. Hollanda Başbakanı Mark Rutte seçimi kazanır kazanmaz, 'Türkler, yemiş olduğu tabağı kirlettiler, ben Türklere o tabağı temizlettireceğim" demişti. Baskılar artmaya başladı. Hollandalılar 'artık dönün sizi istemiyoruz' şeklinde ırkçı ifadelerde bulunuyorlar" dedi. 

"ERDOĞAN" DİYENE HER ŞEYİ YAPARLAR

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a büyük kin besliyorlar" diyen Rıza Deniz, "Recep Tayyip Erdoğan deyin sizi işten atarlar her şeyi yaparlar. Önceden Araplara karşı baskı vardı bu son olaylardan sonra ibre Türklere döndü" diye konuştu. Deniz, şuan Hollanda'da 400 bine yakın Türk'ün olduğunu da söyledi.  

IRKÇILAR KENDİ VATANDAŞLARINCA KINANIYOR

Hollanda'da giderek tırmanan gerilime rağmen bu ırkçı tutumları tasvip etmeyen ve kınayan Hollanda vatandaşlarının da bulunduğunu anlatan Rıza Deniz, "Aklı selim Hollandalı Türklere yapılan saygısızlıkları tasvip etmiyorlar. Hollanda Eski Dışişleri Bakanı Ben Bot, 'Türklere karşı hatalıyız' demişti" ifadelerini kullandı.  

"ERDOĞAN'IN AJANLARI VAR" DİYE CAMİLER İHBAR EDİLİYOR

Hollanda'daki FETÖ yapılanması hakkında da çarpıcı bilgiler veren Rıza Deniz şunları söyledi: "Bütün Avrupa'daki gibi Hollanda'da da Türkiye aleyhine çalışıyorlar. Hollanda'da her alanda oldukça güçlüler bu rahatlıkla görülebiliyor. FETÖ'cülerin Hollanda basının yönlendirme gücü var. Sahayı aktif bir şekilde kullanıyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a hakaret ediyorlar. Resmi diyanet camilerini 'Erdoğan'ın ajanları var' diye ihbar ediyorlar. Halbuki öyle bir durum yok. Hollanda ile yaşanan krizde onların da parmağı var." 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTIM
    


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.