Güneş gözlüğü alırken dikkat

Güneş gözlüğü alırken dikkat

Demetevler’de bulunan Esim Optik’in işletmecisi Sadullah Eskili, güneş gözlüğü almak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Demetevler’de bulunan Esim Optik’in işletmecisi Sadullah Eskili güneş gözlüğü alımında gazetemiz aracılığı ile vatandaşlara uyarılarda bulundu. Uzun yıllardır bu mesleği icra ettiğini söyleyen Eskili sokaktan, marketten, internetten gözlük, lens almanın riskli olduğunu ve göz sağlığını doğrudan tehdit ettiğini bildirdi. Ayrıca Eskili, yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da ultraviyole(UV) ışınlarının etkili olduğunu ve güneş gözlüğü kullanılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.  

SOKAKTAN MARKETTEN ALINMAZ 

whatsapp-image-2018-03-03-at-12.21.28-(1).jpeg

Sadullah Eskili güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlarda şu uyarılarda bulundu: - “Güneş gözlüğü alırken alınan yer çok önemlidir. Bilindik ve tecrübeli esnaflardan alınması gerekir karşınızda mutlaka bir muhatap olsun. Fiyat ve markaya dikkat etmeliyiz. Biz asla kendi kullanmayacağımız ürünü dükkâna sokmayız. Sokaklarda satılan gözlükler insanların sağlıklarıyla oynuyorlar. Atık metalden ve plastikten yapılıyor sadece göze zarar değil teninize değiyor ve kanserojen madde içeriyor. Günümüzde marketlerde de gözlük satılıyor onların hiçbir sağlık yönü yok en alt kalite plastik ve camlar kullanılmış. Gözü koruma kalitesinden bahsedemeyeceğimiz için hiç takmamanız daha iyi olur.”  

KIŞINDA TAKILMALI 

dsc_0936-001.jpg

Bilinenin aksine yalnızca güneş gözlüğünün yaz aylarında kullanılmaması gerektiğini özellikle yağmurlu havalarda da (UV) ışınlarının yüksek olduğunu belirten Eskili “Kışında ultraviyole(UV) ışınları özellikle yağmurlu havalarda nem oranı yüksek olduğundan ışınların geçmesi kolaylaşır çok fazla olur. O tip havalarda da bir şoför mutlaka polarize camlı güneş gözlüğü kullanmak zorundadır. Yani güneş gözlüğü sadece yaz aylarında güneşte takılmaz aksesuardan ziyade bu canınızın sağlıdır. Yanlış bir bilinç vardır ayağınız ıslanmayınca bot almazsanız fakat soğuktur. Bizim bu yanlış bilinçten ziyade gereklilik neyse onu yapmamız gerekir” uyarılarında bulundu. 

CEZALAR ARTIRILMALI

dsc_0930.jpg

Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuda taleplerimiz oldu daha fazla caydırıcı cezalar verilmeli. Ürünlerini toplamak yerine tekrar o işi yapamayacak hale getirilmeli ki vatandaşların sağlığı ile oynamasın. Ayrıca şu uyarıda da bulunmak isterim internet üzerinden gözlük ve lens alınmaz. Gözünüzün doğrudan sağlığını ilgilendiren bir konudur. Geçtiğimiz günlerde bir müşterimiz geldi internetten lens almış ve gözleri iltihap kapmış. Mutlaka karşınızda bir ilgili olsun sıkıntınızda size mutlaka yardımcı olsun. Sokakta numaralı gözlük satılıyor onlara da mutlaka dikkat etsinler gözünüzün numarasını artırır daha büyük sıkıntılara sebep olur. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum