Green Card başvuruları başladı: Fotoğrafçılarda biyometrik resim yoğunluğu

Green Card başvuruları başladı: Fotoğrafçılarda biyometrik resim yoğunluğu

Amerika’ya göç fırsatı sunan Green Card başvurularının başlamasıyla, fotoğrafçılara olan talep arttı. Fotoğrafçı Haluk Çetin, “Bu yıl talep geçen seneye göre 2-3 kat daha fazla olacak” dedi.

Her yıl Ekim-Kasım ayları arasında yapılan ve Amerika’ya göç etmeyi sağlayan “Green Card” çekilişi için başvuruların başlamasıyla fotoğrafçılara olan talep arttı. Biyometrik fotoğraf çektirmek isteyenler, başvuru kurallarının da ağır olmasıyla beraber fotoğrafçılara akın ediyor. Ulus’a konuşan fotoğraf esnafı Haluk Çetin, “Her yıl bu dönemde talep artıyor. Fakat bu yıl talep şimdiden daha fazla. Bu şekilde giderse geçen seneye göre 2-3 kat daha fazla olacak” dedi. Çetin, özellikle gençlerin çok yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Yaş ortalaması her yıl düşüyor. İnsanlar farklı arayışlar içindeler. Bunda son dönemde yaşanan olayların katkısı büyük” diye konuştu.

gfghjk.jpg

YOĞUN TALEP VAR

Her yıl Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilen Green Card çekilişi başvurularının başlamasıyla birlikte fotoğrafçılara olan talep ciddi ölçüde arttı. Çekilişe katılmak için gereken biyometrik fotoğraf şartı ve başvuru sürecindeki sıkı kurallar, başvuru sahiplerini profesyonel fotoğrafçılara yönlendirdi. Uzun yıllardır fotoğrafçılık yapan Haluk Çetin, bu dönemlerin kendileri için her zaman yoğun geçtiğini belirterek, “Her yıl bu zamanlarda talep artar, ancak bu yıl talep daha şimdiden geçen senelere oranla çok daha fazla. Eğer bu hızla devam ederse, geçen seneye göre 2-3 kat fazla iş yapmamız mümkün görünüyor” dedi. Çetin, fotoğraf çektirmek isteyenlerin özellikle başvuru kriterlerine uygunluk konusunda titiz davrandığını, bu yüzden de profesyonel hizmete yöneldiklerini ekledi.

dfgghhjk.jpg

GENÇLER GÖZE ÇARPIYOR

Bu yılki başvuru sürecinde gençlerin yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyen Haluk Çetin, başvuru yapanların yaş ortalamasının önceki yıllara göre gözle görülür biçimde düştüğünü vurguladı. Çetin, “Özellikle gençler Green Card çekilişine büyük bir ilgi gösteriyor. Her yıl daha genç yaş gruplarını ağırlıyoruz. Başvuruya gelenlerin büyük çoğunluğu 20'li yaşlarında. Farklı ülkelerde yaşama ve çalışma arayışında olan bu gençler, yurtdışında daha iyi bir gelecek umuduyla çekilişe katılmak istiyorlar” diye konuştu. Gençler arasındaki bu ilginin, erken yaşta yurtdışına gitme isteğinin yanı sıra gelecekteki belirsizliklerden kaçma arayışından kaynaklandığını belirten Çetin, özellikle bu yılki başvurularda genç nüfusun önceki yıllara göre ciddi bir artış gösterdiğini ifade etti.

sdfdgh.jpg

FARKLI ARAYIŞLAR

Haluk Çetin, Green Card çekilişine olan yoğun ilginin sadece başvuru koşullarından değil, aynı zamanda son dönemde ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmelerden de kaynaklandığını dile getirdi. Çetin, “İnsanlar, özellikle gençler, son dönemde yaşanan olaylar karşısında farklı arayışlara girmeye başladılar. Bu arayışların en önemli yansıması ise yurtdışında yaşam ve çalışma fırsatları aramak. Green Card başvuruları bu nedenle büyük ilgi görüyor” dedi. Çetin, artan belirsizlik ve yaşam koşullarındaki zorlukların, insanların bu tür çekilişlere olan ilgisini artırdığını ve başvuruların bu yıl rekor seviyelere ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.