Görme engellilere bir engel daha

Görme engellilere bir engel daha

Dikimevi'ndeki kaldırımlarda görme engellilerin daha rahat yürümesi için yapılan sarı şeritlerin altındaki kaldırımların çökmesi, görme engellileri tehlikeye sokuyor.

Dikimevi metro çıkışındaki kaldırımda oluşan çukurlar ve sarı şeritlerin yer yer kalkması görme engellileri tehlikeye sokuyor. Dikimevi'nin en işlek caddelerinden olan askeriye önü metro çıkışı vatandaşlar tarafından da şikayet konusu oldu. Çankaya Belediyesi'ne şikayetlerini ileten vatandaşlar çözüm üretilmesini bekliyor.

Ankara'daki Her Kaldırım Kontrol Edilmeli

Görme engellilerin Ankara'daki birçok kaldırımda aynı sıkıntıyı çektiğini ifade eden, Görme Engelliler Derneği yetkilisi,

"Ankara'da birçok kaldırım bu şekilde. Belediyeler ummalı bir çalışma yapıp buraları düzeltiyor. Fakat daha sonra iklim şartlarından dolayı buralar kalkıp bize zor anlar yaşatıyor. Belediyelerden ricamız bu yerleri ara ara kontrol etmeleri. Bizler buralarda gerçekten çok zor anlar yaşıyoruz. Düşüp kendini sakatlayan arkadaşlarımız bile oluyor. Bizim yaşadığımız psikolojik ve fizyolojik durumu göz önüne alın." şeklinde konuştu.

Araçlarınızı Görme Engelli Yoluna Park Etmeyin

Görme engellilerin çektiği bir diğer sıkıntının da arabaların kaldırım üzerinde ve kaldırım bitişindeki sarı çizgilerin üzerine park edildiğini ifade eden Görme Engelliler Derneği yetkilisi,

"Bazen kaldırımda giderken arabalara çarpıyoruz. Bu komik biraz ama insanlar arabalarını kaldırıma park ediyorlar. Böyle biz orada ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bazen de araçların kaldırımların bittiği yere park ediliyor. En tehlikelisi bu aslında. Biz orada karşıya nasıl geçeceğimizi zaten bilemiyoruz. Birde öyle bir durumla karşılaşınca gerçekten zor durumda kalıyoruz." dedi.

Herkes Bir Engelli Adayı

Engeli olmayan insanların da bir gün engelli olabileceğini hatırlatan gözlerini kaybetmiş bir görme engelli,

"Herkes aslında bir engelli adayı. Bir anlık bir şey olur ve bir uzvumuzu kaybedebilirsiniz. Bunları anlamak için bir şeyleri kaybetmenize gerek yok. Sağlıklı insanlarda engellileri anlamalı ve empati yapmalı. Böyle olursa hayat bizler için gerçekten daha güzel, daha yaşanır hale gelecektir" şeklinde konuştu.

Enes Sansar / HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.