Gölbaşı'nda gece gündüz çalışma

Gölbaşı'nda gece gündüz çalışma

Gölbaşı'na çağ atlatacak, Konya Yolu'nun yer altına alınması çalışmaları hızlı başladı. Yol üzerindeki, beton üst geçitler yıkılırken, trafiği kaydırmak için açılacak yan yollar asfaltlanıyor.

Gölbaşı’nı ikiye bölen E-90 Ankara-Konya Karayolu’nun yeraltına alınması çalışmaları tam gaz devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projenin inşaat çalışmaları gece gündüz sürüyor. Yer altına alınacak yaklaşık 2 kilometrelik yoldaki ağaçların nakledilme işleminin gerçekleşmesi ile şimdi de beton üst geçitler kontrollü bir şekilde yıkılıyor. 

TRAFİĞİN KAYDIRILACAĞI YAN YOLLAR DA AÇILIYOR

Trafiğin akışını engellememek için inşaat çalışmalarının sürdüğü Konya Yolu'nda bir yandan yan yollar genişletilerek, asfaltlama işlemi de yapılıyor. Asfaltlama çalışmalarının ardından trafik, yan yollara kaydırılacak. Bu şekilde trafiğin aksamasının önüne geçilecek. Bu yan yolların birkaç gün içinde devreye girmesi bekleniyor. Söz konusu yolun yeraltına alınması için ağır iş makineleri ve tünel açma makineleri devreye girecek.  

TOPLAM 10 ŞERİTLİK KARAYOLU

Yaklaşık 1 yıl sürmesi düşünülen proje çerçevesinde yolun yer altına alınma çalışmalarının yaklaşık 7 ay sürmesi bekleniyor. Proje üzerinde "battı çıktı" diye tabir edilen 490 metrelik tüp geçit ve 5 köprülü kavşak yapılması planlanıyor. Yolun ana gövdesini oluşturacak hattın kış gelmeden tamamlanması hedefleniyor. Çift yönlü bölünmüş yolun yer altı kısmında toplam 6 şerit, üst yan yol kısımlarında ise geliş-gidiş olmak üzere toplam 4 şerit bulunacak. Yolun tamamında ise toplam 10 şerit olacak. Yolların kenarları yeşillendirilecek, aydınlatma yapılacak. 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ DE BİTECEK

Gölbaşı halkının yıllardır istediği projenin tamamlanması ile bölgedeki trafik sorunu da son bulacak. Günde on binlerce aracın geçtiği yolun yer altına alınması ile gürültü kirliliğinin de önüne geçilecek. Yol, görsellik olarak da bir kazanım sağlayacak. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.