Gölbaşı yatırımcısına kazandırıyor

Gölbaşı yatırımcısına kazandırıyor

2017'de Ankara'da yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Gölbaşı oldu. İlçede son bir yılda satılan toplam konut sayısı yüzde 13 artarken; kira dönüşü süresi ise 14 yıl ile Ankara ortalamasının üzerinde yer aldı.

Son yıllarda birbiri ardına yükselen projeleri ile Ankara'nın en gözde yatırım bölgesine dönüşen Gölbaşı, Şehir Parkı ve Eymir Parkı gibi projeler ile elit ve nezih kesimin Başkent'teki ilk tercihi haline geldi.

Gazete Habervaktim olarak Ankara'nın emlak nabzını tutmaya devam ediyoruz. 2017 yılında yatırımcısına en çok ilçe olan Gölbaşı'nın emlak-konut piyasasını ilçedeki emlakçılar ile konuştuk. Emlakçılar, Gölbaşı Belediyesi Başkanı Fatih Duruay'ın öncülüğünde yürütülen projeler ile ilçenin son yıllarda Ankara'nın en önemli cazibe merkezine dönüştüğünü ifade etti. İlçede eski binaların 130 bin ila 200 bin TL arasında değişen fiyatlara satıldığını belirten emlakçılar, yeni yapım binaların ise 300 binden ila 550 bin TL aralığında alıcı bulduğunu kaydetti. 

ANKARALININ İLK TERCİHİ GÖLBAŞI

kent-meydani-projesi.jpeg

Sincan, Yenikent ve Yapracık bölgelerinde imar sorunun aşıldığını belirten emlakçılar, Gölbaşı Belediyesi'nin ilçedeki imar sorununu büyük ölçüde aştığını ancak, sorunun tamamen çözülmesi durumunda, ilçenin yatırımcısına çok daha büyük getiri sağlayacağını söyledi. İncek ve Eymir'de lüks konutların ortalama 700 bin TL'ye alıcı bulduğunu belirten emlakçılar, Gölbaşı Belediyesi'nin Şehir Parkı ve Eymir Parkı ile Gölbaşı'nı elit ve nezih kesimin ilk tercihi haline getirmeyi başardığını da kaydetti.

ANKARA KONUT PİYASASI GENEL DURUMU

incek-(1).jpg

TÜİK ve bazı emlak sitelerinden aldığımız piyasa verileri göz önüne alındığında, 2017 yılında Ankara satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları binde 45 artış gösterdi. Ankara şehir merkezinde ise ortalama konut metrekare fiyatları Bin 763 TL olurken, geri dönüş süresinin ise16 ila 20 yıl arasında değiştiği görüldü. 2018 yılının ilk iki aylık emlak endeksine göreyse, Ankara şehir merkezinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 132 bin198 TL ile 220 bin 300 TL arasında değişiyor. 

EN ÇOK KAZANDIRAN İLÇE

2017'de Ankara'da yatırımcısına en çok kazandıran ilçe ise Gölbaşı oldu. Gölbaşı'nda bir yılda satılan toplam konut sayısı yüzde 13 artarken; kira dönüş süresi ise 14 yıla kadar düşerek, Ankara ortalamasının üstüne çıktı. 2018 yılının ilk iki aylık verilerine göre, Gölbaşı'nda satılık konut fiyatlarının ortalaması, Eymir'de184 bin 963 TL iken Karşıyaka taraflarında ise 209 bin 83 TL'ye kadar yükseldi. 

10 YILDA YÜZDE 164 ARTTI

2017 yılında satılık konut fiyatlarının yüzde 9,30 arttığı Gölbaşı'nda son 10 yılda satılık konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 164 oldu. Gölbaşı'nda genelinde standart bir 3+1 dairenin ortalama fiyatı 222 bin 148 TL iken, 1+1'lik evlerde ve stüdyolarda ise 217 bin 75 TL'ye kadar çıktı. Tüm bu veriler göz önüne alındığında Gölbaşı, 2017 yılında Ankara'da yatırımcısına en çok kazandıran ilçe oldu. Gölbaşı ilçe merkezi ise son yıllarda özellik lüks konutları yoğunlaştığı bir alana dönüşerek, şehir içinden ve dışından çok sayıda yatırımcının ilgisini çekmeyi başardı.

Gölbaşı'nda lüks konutların bölge fiyatları
Son dönemde Gölbaşı'na yapılan 5 lüks projenin fiyat ortalaması:
Toplu Konut Projesinin Adı    Proje Fiyatları
Uptown İncek Konutları    1 Milyon 570 Bin TL
Royal İncek    1 Milyon 925 Bin TL
Nata İncek Konutları    1 Milyon 783 Bin 500 TL
Ede Tower    800 Bin TL
İncek Loft    868 Bin 578 TL

Gölbaşı'nın çehresi değişecek proje

Fatih Duray'ın yönetiminde Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı'nın çehresini değiştirmek için 'Kent meydanı' projesini devreye soktu. Gölbaşı Belediyesi tarafından, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve çevresinde yer alan okulların taşınarak mevcut alan, 'Kent Meydanı 'na dönüştürülmesi planlanıyor. Proje ile ilçede, 152 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. Konya Yolunun yer altına alınması projesi, Kent Meydanı ve park alanı düzenlenmesi projesi ve Atatürk Sahil Parkı ile birlikte Gölbaşı’nın nefes almasını sağlayacak toplam 152 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan oluşturulacak.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.