Gökhan Karahan: Ev fiyatları ‘Yatırımcıya Avantaj’

Gökhan Karahan: Ev fiyatları ‘Yatırımcıya Avantaj’

Konut fiyatları 1 yılda Türkiye'de ortalama %11,5 artarken; Ankara %9'la ülke ortalamasının altında kaldı. RE/MAX Türkiye'den Gökhan Karahan, bu durumun yatırımcısı acısından bir avantaj olduğunu söyledi.

Son bir yılda konut fiyatları Türkiye'de ortalama yüzde 11,5 artarken; yüzde 9'la Ankara ülke ortalamasının altında kaldı. RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşanan bu düşüşün yatırımcılardan tarafından avantaja dönüştürülebileceğini kaydetti. 

Türkiye genelinde konut fiyatların son bir yıllık dönemde yüzde 11,5 arttığını belirten Karahan, aynı dönemde İstanbul ve Ankara'daki satılık konut fiyatlarındaki artışının Türkiye ortalamasın altında kalmasının yatırımcılar açısından bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Karahan, ülke ortalamasının altında kalan İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde yatırımcıların konuta yönelmesinin avantajlı olduğunu vurguladı. 

BURSA REKOR KIRDI

5ae03ffcae784923b41a632d.jpg

Karahan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre; son bir yılda konut satış fiyatları Bursa'da yüzde 25, İzmir'de yüzde 18 ve Adana'da yüzde 11,7 yükselirken Türkiye'de ortalaması ise yüzde 11,5 arttı. Bu oranın altında kalan üç büyük il ise yüzde 11,1'le Antalya, yüzde 9'la Ankara ve yüzde 8,1'le İstanbul oldu. Son iki aylık verilere göre fiyatların düştüğü herhangi bir il bulunmazken; Bursa'daki yüzde 25'lik artışta kentsel dönüşüm kadar konut fiyatları ve kiraların artması üzerinde çok etkili oldu.

ARTIŞ YÜZDE 11,5

Satılık konut fiyatlarının son bir yıllık seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karahan, son dönemde piyasada konut fiyatlarında düşüş yaşandığı yolunda genel bir kanı oluştuğunu ancak piyasa verilerinin bu kanıyı yalanladığını kaydetti. Karahan, Türkiye genelindeki metrekare fiyatlarını temel alan verilere göre, son bir yılda ortalama yüzde 11,5 artış olduğunu belirtti.

İSTANBUL'DAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Karahan, yıllardır konut fiyat artışında ilk sırayı koruyan İstanbul'daki artışın, son bir yılda Türkiye ortalamasının altında kalmasını ise, piyasa faktörlerinin yanı sıra kentsel dönüşüm sonucunda yenilenen konutların en başta belirlenen daha yüksek fiyat seviyelerinden daha makul fiyat seviyelerine oturmasının etkili olduğunu bildirdi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.