Giysi kutularına dadandılar

Giysi kutularına dadandılar

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için konulan giysi bağış kutularına hırsızlar dadanmaya başladı. Kutulardan çalınan elbiselerin ikinci el pazarlarında satıldığı iddia ediliyor.  

Ankara’nın birçok noktasına sivil toplum kuruluşları ile belediyeler işbirliğinde konulan giysi toplama kutularının hırsızların hedefine girdiği iddia ediliyor. Yardımsever insanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için konulan giysi kutularından, kimliği belirsiz kişilerce elbise çalındığı; çalınan elbiselerin Başkent’teki ikinci el pazarlarında satıldığı öne sürülüyor. 

YÖNTEMLERİ ŞAŞIRTIYOR 

İhtiyaç sahiplerine giysi ulaştırılması için yol kenarlarına yerleştirilen kutularından kıyafet çalma yöntemleri ise bir hayli şaşırtıcı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kutuya kıyafetlerin atıldığı demir kapağın olduğu yerden ya kutunun içine sarkılarak ya da çengelli bir sopa yardımıyla kutu içerisinden kıyafetler çıkarılıyor. Çalma anına ilişkin görüntülerin sosyal medyaya yansıdığı da görülüyor. Durumu gören vatandaşların ilgili kurumlara bilgi verdiği kaydediliyor. İhtiyaç sahiplerine ulaşması beklenen giysilerin hırsızlarca çalınarak satılması, hayırseverleri bir hayli üzüyor. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNDEN ÖNCE ONLAR ALIYOR

Çeşitli belediye, sivil toplum ve yardım kuruluşlarına ait giysi toplama kutuları son yıllarda giderek yaygınlaşarak şehirlerin cadde ve parklarına koyuldu. Duyarlı vatandaşlar kullanabilecek durumda olan ya da yeni kıyafetler alarak bu kutulara atıyor. Daha sonra kutulara belirli zaman aralıkları ile gelen ekipler içlerindeki kıyafetleri ayrıştırarak ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlıyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.