Gençlerin konuğu Trabzon

Gençlerin konuğu Trabzon

Gençlerbirliği, Süper Lig sezonunun 21. hafta maçında bugün 16.00’da 19 Mayıs Stadı’nda Trabzonspor’u konuk edecek.

Ümit Özat yönetimindeki Başkent ekibi deplasmanda geçen hafta aldığı Fenerbahçe beraberliği ve önceki hafta aldığı galibiyetle iyi bir çizgi çizerken rakip Trabzonspor ise ikinci yarıya peş peşe 3 beraberlik ile başlayarak galibiyeti Başkentte arayacak. Karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. 

İYİ ÇIKIŞA DEVAM 

Ligin ikinci yarsına 3 hafta 2 galibiyet ve bir Fenerbahçe beraberliği ile 7 puan alarak iyi bir başlangıç yapan Özat’ın öğrencileri bu haftada çıkışlarına devam etmek istiyor. 7 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Başkent ekibi bu haftada Trabzonspor karşısında puan kaybetmemenin peşinde. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a giderek rakibini inceleyen Özat, “İyi bir kadroları var son 15 yılın en iyi takımın. Sosa başlı başına bir dünya yıldızı” diyerek rakibinden övgüyle bahsetmişti. Kırmızı-siyahlılar en son mağlubiyetini de 13.haftada yine Başkent ekibi olan Osmanlıspor’a (2-0) karşı yaşamıştı. 

AHMET İLHAN ŞOKU

Kırmızı siyahlılarda bu hafta kart cezalısı Issah ve tedavileri süren Serdar Özkan, Murat Duruer, Nihat Şahin forma giyemeyecek. Trabzonspor hazırlıkları kapsamında pazartesi günü yapılan idmanda sağ kasık tendonunda yırtık meydana gelerek sakatlanan Ahmet İlhan’da bu maçta forma giyemezken yetkililer golcü futbolcunun 10-12 hafta sahalardan uzak kalacağını belirtti. 

BERABERLİK SERİSİ 

Oynadığı son 4 lig maçında üst üste beraber kalan Rıza Çalımbay yönetimindeki Trabzonspor bu hafta bu gidişe bir son vererek Başkentte galibiyet arayacak. Önceki gün yaptığı basın toplantısında beraber kalınan son 3 maçı şanssızlık ve hakem etkisinden dolayı kazanamadıklarını belirten Rıza Çalımbay Gençlerbirliği maçı hakkında da şöyle konuştu:
“Kolay bir takım değil. Onlarda istikrar yakaladı. Bu maçta galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz. Oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Gençlerbirliği ve gelecek haftaki Başakşehir maçını kazanırsak takımı daha iyi yerlere getiririz” 
Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.