Gençler Yeşilay Gönüllüsü Oluyor

Gençler Yeşilay Gönüllüsü Oluyor

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Yeşilay Ankara Şubesi'ne bağlı Gazi Üniversitesi ‘Genç Yeşilay Topluluğu’ üyeleri tarafından, üniversite girişinde zararlı alışkanlıkları önleme amacıyla bir bilgilendirme standı kuruldu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yeşilay Ankara Şubesi yeni eğitim ve öğretim yılında gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. ‘Genç Yeşilay Topluluğu’ üyeleri Gazi Üniversitesi’nde stant açarak üniversiteli öğrencileri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirdi.

YEŞİLAY GÖNÜLLÜSÜ GENÇLER

Yeşilay etkinliklerinde görev alacak öğrencilerin belirlenmesi ve sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla, öncelikle öğrencilere "Yeşilay Gönüllü Formu" doldurtuldu, ilgileri nedeniyle öğrencilere bloknot-kalem, anahtarlık, Yeşilay kokartı, bileklik gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca zararlı alışkanlıklar hakkında uyarıcı ve bilgilendirici broşürler dağıtılarak, gençlerin birer Yeşilay gönüllüsü olarak görev almalarının sağlandığı vurgulandı.

HER ZAMAN GENÇLER YANINDA OLACAĞIZ

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, Gazi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Ümit Karahasan ve üyelerini tebrik ederek, "Her yıl olduğu gibi, bu eğitim ve öğretim yılında, özellikle taşradan gelen öğrencilerimizin farklı ve tehlikeli taraflara yönelmesini önlemek ve onların birer Yeşilay gönüllüsü olarak çalışmalarını sağlamak amacıyla üniversite önünde bir stant kurduk. Sanırım bu girişim amacına ulaşmıştır. Gençlerimiz şunu iyi bilsin ki bizler her zaman onların yanında olacağız ve kendilerini her türlü tehlikeden korumaya çalışacağız" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

GENÇLERİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK

Topluluk başkanı Ümit Karahasan ise "4 gün boyunca hizmet vermeyi planladık, ancak hava muhalefeti nedeniyle 2 gün boyunca kurduğumuz bu standımıza da ilgi yoğun oldu. Bu sayede 300'e yakın Yeşilay Gönüllüsüne ulaştık. Bizlerden desteğini esirgemeyen Yeşilay Ankara Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz" diyerek, tebriklerini iletti. Stant bitiminde Gazili öğrenciler, bu yıl Yeşilay ile ilgili birçok etkinlik düzenleyeceklerini dile getirerek, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.