Genç yazarlar toplanıyor

Genç yazarlar toplanıyor

TYB’nin 2’ncisini düzenlediği Türkiye Genç Yazarlar Kurultayı 10-12 Eylül’de Yalova’da toplanıyor. Kurultay’da yazarlık konusundaki sıkıntılar masaya yatırılıp, çözüm yolları aranacak.

Onursal Başkanlığını D. Mehmet Doğan’ın yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin ilkini 2016’da yaptığı Türkiye Genç Yazarlar Kurultayı ikinci defa 10-12’de Eylül’de Yalova’da toplanıyor. 10 Eylül Pazartesi günü pazartesi günü başlayacak Kurultay’a Türkiye’nin her yerinden büyük titizlikle seçilmiş 40 yaş altı genç yazarlar katılacak. Genç yazarlar yaşadıkları sorunları gündeme getirerek tartışma ortamında çözüme kavuşturacak. 

SORUNLAR TARTIŞILARAK ÇÖZÜLECEK

TYB’nin 2’incisini düzenlediği Kurultay’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Kurultay’a katılmak için belirli şartları yerine getiren genç yazalar yaşadıkları sorunlarla ilgili tartışma ve karar alma imkânı bulacaklar. Konuşulacak sorunlar arasında Türkiye’nin yazma ve telif konusundaki sorunları da gündeme gelecek. Kurultay’ın belki de en önemli sonuçlarından birisi de genç nesillerin yazarlık konusunda ortaya koyacakları düşünceler ve alınması gereken tedbirler bir rapor haline getirilerek kayıt altına alınacak. Ayrıca genç yazarlar bir araya gelerek tanışma, fikir alışverişinde bulunma ve usta kalemlerden yararlanma fırsatı bulacak. Tanınmış yazarlarla beraber yazarlığın teorisi ile ilgilenenlerin aynı ortamda bulunması katılımı geniş zenginleştireceği gibi zengin bir değerlendirme ortamı oluşturacak. Ayrıca Kurultay’da genç yazarların eserlerinden oluşan kitap sergisi açılacak ve genç şairlerinden şiir şöleniyle daha da zenginleşecek.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.