Genç Saadetlilerden işsizliğe farkındalık

Genç Saadetlilerden işsizliğe farkındalık

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Başkanı Mehmet Emre Kutluca, “TÜİK verilerine göre 2019 yılında işsizlerin yüzde 25’ini gençler oluştururken, onların da 684.889’u diplomalı işsizler olarak kayıtlara geçmiştir” dedi. 

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları işsizlik, atama ve mülakat konularıyla ilginç bir kampanya başlattı. Geçtiğimiz gün Etimesgut kent meydanında toplanan parti üyeleri meydana koydukları büyük beyaz bir afişle yoldan geçen özellikle gençlere fikirlerini soruyor ve düşüncelerini o afişe yazmasını istiyor. Gazetemize konuşan Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emre Kutluca gençlerin işsizlik oranına dikkat çekerek, “TÜİK verilerine göre 2019 yılında işsizlerin yüzde 25’ini gençler, 684.889’u diplomalı işsiz olarak kayıtlara geçmiştir” dedi. 

“EN ÇOK MEZUN ARKADAŞLAR GELİP DERT ANLATIYOR”

Kent meydanına astıkları afişe genellikle üniversite mezunlarının yazı yazdığını dile getiren Kutluca, “Bu afiş herkese açık. Bütün arkadaşlar işsizlikle, atanmayla, mülakatla sorunu olanlar düşüncelerini yazıyor. Fikirlerini paylaşıyor. Ülkemizin en önemli kaynağı olan gençler, istatistiki verilerin öznesi olmaktan çıkarılıp gençlerin nitelikleri ve ihtiyaçları tespit edilmelidir. Her şehre her bölümün açılmasındansa o şehrin veya bölgenin ihtiyaçlarına ve imkânlarına göre okulların bölümlerin açılması gerekmektedir. Üniversiteler işsiz üreten fabrika olmaktan çıkarılmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

saadet-partisi-ankara-il-genclik-kollari,-issizlik,-atama,-mulakat,-ankara-il-genclik-kollari-baskani-mehmet-emre-kutluca,,.jpg

“LİYAKATA ÖNEM VERİLMELEDİR”

Atama ve mülakat konularına da dikkat çeken Kutluca, “kamu atamalarında ülke ihtiyacını karşılayacak şekilde kontenjan artırımına gidilmelidir ve öncelikle sağlıkta sonrasında tüm alanlarda taşeron hizmet ve personel alımlarının yerine çalışma verimi kontrol edilmek üzere kamuda ihtiyaç duyulan personelin kadro ile çalıştırılması sağlanmalıdır. Mülakat sistemi derhal düzenlenmeli, itaat değil liyakat, sadakat değil ehliyet ölçülmeli ve sorgulanabilir, adil ve şeffaf bir mülakat sistemi uygulanmalıdır” diye konuştu. 

saadet-partisi-ankara-il-genclik-kollari,-issizlik,-atama,-mulakat,-ankara-il-genclik-kollari-baskani-mehmet-emre-kutluca,,,.jpg

“RAKAMLAR ÜZÜCÜ” - “KYK BORCU SORUNU”

Genç işsizler konu başlığıyla rakamlar veren Kutluca şu ifadelere yer verdi:

“Genellikle en çok karşılaştığımız diplomalı işsizler. TÜİK verilerine göre 2019 yılında işsizlerin yüzde 25’ini gençler 684.889’u diplomalı işsiz olarak kayıtlara geçmiştir. İŞKUR sisteminde kayıtlı lisans mezunu işsiz sayısı 664 bin, yüksek lisans mezunu işsiz sayısı 20 bin, doktoralı işsiz sayısı 889’dur. Mezun olduktan sonra sadece işsizlik değil KYK borcu ile de gençler baş başa kalıyor. Geçtiğimiz günlerde KYK borcunu ödeyemediğinden dolayı haklarında yasal işlem başlatılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirilen mezun sayısı 280 bin”

saadet-partisi-ankara-il-genclik-kollari,-issizlik,-atama,-mulakat,-ankara-il-genclik-kollari-baskani-mehmet-emre-kutluca,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum