Genç hafızlardan Kur'an ziyafeti

Genç hafızlardan Kur'an ziyafeti

Erken yaşta hafız olan lise öğrencisi Furkan Arslan ve 11.sınıf lise öğrencisi Mehmet Ali Şahin Hamamönü'nde bulunan Tacettin Dergâhında öğle namazına müteakip gönüllü olarak Kur'an okuyor.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda mukabele yapmanın çok değerli olduğunu ifade eden genç hafızlar, yaşıtlarına örnek oluyor.2013 yılında hafızlığa başladığını 2015 yılında hafızlığı bitirdiğini ifade eden Mehmet Ali Şahin tüm Ankaralıları mukabeleyi dinlemeye davet ediyor. Furkan Arslan ise böyle bir imkânı sağladığı için Altındağ İlçe Müftülüğüne ve hocalarına teşekkür ediyor.

Ramazan bizim için bir fırsat

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Furkan Arslan ve Mehmet Ali Şahin: "Hafızlığımızı kuvvetlendirmek için Ramazan bizim için büyük bir fırsat, öğlen Tacettin Dergâhı’nda, ikindi vakti Yeni Cenab-ı Ahmet Paşa Cami'sinde mukabele yapıyoruz. Akşamları ise hatimli terâvih kıldırıyoruz. Okulda da tekrarlar yapıyoruz tek gayemiz Kur'anı unutmamak." dedi.

Hafız adaylarına destek

Furkan Arslan hafız olmak isteyen adayların akşam uyumadan önce ön hazırlık yapıp, ezberlerini muhakkak sabahın erken saatlerinde yapmalılar. Şeytan, hafız ve imamlarla daha çok uğraşır, yılmasınlar."dedi. Mehmet Ali Şahin ise "Günümüz gençleri, büyük şehirlerin rehavetine kapılmasın. Bıkmadan, usanmadan çalışsınlar. Ramazanın bereketinden faydalansınlar. Ramazan Ayı, bereket ayı bu fırsatı değerlendirelim, insanın içine güzellik veren imanı güçlendiren bu aydan tüm feyziyle faydalansınlar" dedi.

Ramazan Doldurur Taşırır

Tüm Ankaralıların Ramazan Ayı'nın bereketlerinden en iyi şekilde istifade etmeleri gerektiğini vurgulayan Mehmet Ali Şahin ve Furkan Arslan: "Ramazan gönüllerimizi imanla doldurur, taşırır. Her fırsatta Kur'an okuyup bu bereketli aydan en güzel şekilde istifa etmeli, Kur'anı kendimize dost edinmeliyiz. Peygamber efendimizin (s.a.v.) dediği gibi: "Kuran’ı yüklenen Allah'ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden, Allah'a düşmanlık etmiştir. Onları dost edinen, Allah'ı dost edinmiştir."


Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.