Geleneksel Alışveriş Taşpınar’da Canlandı

Geleneksel Alışveriş Taşpınar’da Canlandı

Mal sahibi olabilmek için bankaların yolunu tutan daha sonra mağdur edilen vatandaşlara gün doğdu. Kredi kartı, kefili olmayan vatandaşları banka kapılarından kurtaran Taşpınar AVM sıkıntısız bir şekilde kendi evini kurma imkanı sağlıyor.

BANKALAR YASAL TEFECİ
Ahilik dönemindeki dürüst alışveriş dönemini tekrar canlandırmak istediklerini belirten Taşpınar Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Üşünmez, müşterilerine kayıtsız, şartsız ve vade farksız alışveriş imkanı sağladıklarını söyledi. Giderek artan kredi kartı mağdurlarını da hatırlatan Üşenmez, bankaların yasal tefeci olduğunu ve insanları mağdur ettiğini söyledi. Üşenmez, insanları kredi kartına mahkum etmeden müşterilerine alışveriş imkanı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını kaydetti.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ahilik’teki temiz ve dürüst alışveriş kültürünü günümüze taşıma gayesinde olan, maddi imkanı ile kefili olmayan müşterilerine ev kurma kolaylığı sağlayan Taşpınar Alışveriş Merkezi (AVM) kapılarını Habervaktim’e açtı. 1988 yılında kurularak Ankara’da 22, Kırıkkale’de ise 2 şubeyle müşterilerine hizmet veren Taşpınar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Üşünmez kayıtsız, şartsız ve vade farksız herkese alışveriş imkanı sağladıklarını söyledi.
DERTSİZ EŞYA SAHİBİ YAPIYORUZ
Geleneksel alışveriş kültürünü yaşatmak için farklı bir konseptte hizmet verdiklerini kaydeden Üşenmez, “Bizim asıl hedefimiz kredi kartı ile parası olmayan, nakit para vererek eşya almakta zorluk çeken vatandaşları bu tür sıkıntılardan kurtarıp eşya sahibi yapmak. Biz aslında geleneksel alışveriş şeklini canlı tutabilmek için uğraşıyoruz. Kayıtsız, şartsız vaade yapıyoruz. 24 aya kadar vade yaptık en son 30 aya kadar çıkarttık. Vade farkı da almıyoruz. Ayrıca Taşpınar’da kampanya bitmez. Çok farklı kampanyalar ile müşterilerimize çeşitli seçenekler sunuyoruz. Düşük gelirli müşterilerimizin kolay yoldan eşya sahibi olabilmesi için müşterilerimize her türlü imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz zücaciye, ev tekstili, mobilya, elektronik, beyaz eşya, küçük elektrikli ev aletleri gibi tüm ürünleri bizde bulabilirler” dedi. 
KREDİ KARTI MAĞDURLARINA UMUT OLDULAR
Günümüzde giderek artan kredi kartı mağdurlarını hatırlatarak, kredi kartına kimseyi muhtaç etmeden alışveriş imkanı sağladıklarını belirten Üşenmez, bankaların yaptıkları işlemleri eleştirdi. Üşenmez, “Bankaların hepsi yasal tefeci. Kredi mağdurları çoğaldı. Kredi kartının komisyonları ve vade farkları yüzde 8 ila yüzde 10. Bir de gecikmeye düşülürse ciddi vade farkları var. Tüketici ilk etapta ürünü alırken yüzle 10- 15 ucuza alıyormuş gibi gözüküyor ama aylık taksit ödemesi geldiği zaman bankaya ‘bizi idare et’ diyemiyor. Ancak bize gelip diyebiliyorlar. Bizim müşterimiz 1 sene taksitlerini ödeyemediyse yine vade farkı yok. Bizim müşterimiz gelir, bize karşı dürüst olur durumunu anlatırsa 1 yıl sonra bile vade farkı almayız. İnsanlarımız mağdur olmasın kolay bir şekilde evini kursun diye elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Komple evini mağazalarımızdan döşeyenlere 500 ila 1000 lira arasında ödemeli aylık taksit imkanı tanıyoruz” diye konuştu.
TEK ARADIKLARI ŞART SAMİMİYET
Tüm müşterilerine ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Üşünmez, müşterilerinde aradıkları tek bir noktanın samimiyet olduğunu söyledi. Ödemesini yapmayan müşterilerine kolay kolay yasal işlem başlatmadıklarını belirten Üşenmez, “Biz sözünde durmayan bir de kötü niyetli müşterilerimize yasal işlem başlatıyoruz. Diğer halde herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize borcu olan kişileri asla düşman bellemiyoruz. Zor durumda olan müşterilerimize gereken kolaylıkları sağlıyoruz. Sıkıntı yaşadığımız müşterilerimize bile yine ürünlerimizi veriyoruz. Tüm ihtiyaç sahipleri yuvasını kursun diye kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.