Gazze'deki can kayıpları 48 bini aştı

Gazze'deki can kayıpları 48 bini aştı

İsrail'in 471 gün süren saldırıları sonrası varılan ateşkese rağmen Gazze'de enkaz altından çıkarılan Filistinlilerin sayısı artmaya devam ediyor. Son 48 saatte 17 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak'ta varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından İsrail ordusunun saldırıları sonucu ölenler ve yaralananlarla ilgili son bilgileri paylaştı. Son 48 saatte hastanelere enkaz altından çıkarılan 17 kişinin cansız bedeninin ulaştığı aktarılan açıklamaya göre, 19 kişi de yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten ateşkesin sağlandığı 19 Ocak'a kadar devam eden saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 48 bin 365'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise 111 bin 780 olduğu aktarıldı.

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen Gazze'de ateşkesi sık sık ihlal ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, 11 Şubat'ta yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in varılan ateşkes anlaşmasından bu yana Gazze Şeridi'nde doğrudan düzenlediği saldırılarda 92 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.