Gazze halkının yardım talebini geri çevirmedi

Gazze halkının yardım talebini geri çevirmedi

Hak-İş Konfederasyonu, kovid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren Gazze halkının yardım talebini geri çevirmedi. Hak-İş ilişkili lduğu sivil toplum kuruluşarı aracılığıyla, Gazze halkına temel ihtyiaç malzemesi gönderdi.

Hak-İş Konfederayonu Kovid-19 salgını nedeniyle zor şartlar altında yaşayan Gazze halkına yardım gönderdi. Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, Gazze’den gelen yardım talebini geri çevirmeyerek, “İnsanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yeryüzünün bütün mazlumlarının bizden alacaklı olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz” dedi.

haber_3427_1.jpeg

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Ulusal ve uluslararası alanda önemli bir etki alanına sahip olan Hak-İş yardım hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Hak- İş, Türkiye’de değil dünyada da çok sayıda konfederasyon ve sendikalarla ikili işbirliği ve dayanışma içinde bulunmaktadır. Konfederasyonumuz, Gazze Şeridinde yaşayan mazlum ve mağdurları yakından takip etmektedir.”

haber_3427_8.jpeg

DURUM KÖTÜYE GİDİYOR
“Uzun yıllardır ambargo altında kalan Gazze halkının, çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgınıyla birlikte Gazze’de durumun çok daha kötüye gittiğini yakından gözlemliyoruz.“

haber_3427_9.jpeg

YARDIM TALEBİ GELDİ
“İkili işbirliği içerisinde olduğumuz Gazze PGFTU Konfederasyon Başkanı Sami Al-Amassi’nin Konfederasyonumuz Hak-İş’e yaptığı yardım talebine karşılık, Hak-İş Konfederasyonu olarak Gazze’de yardıma muhtaç  yardımı yaparak, hem savaş koşulları hem de dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının etkisiyle çok zor durumda kalan Gazze halkının yüzünü güldürmeye çalıştık.”

BÜTÜN MAZLUMLAR BİZDEN ALACAKLI
Yapılan açıklamada Hak-İş Genel Başkanı mahmut Arslan’ın konu hakkında açıklamalarına da yer verildi. Arslan, “Genel kurulumuzda aldığımız kararda, ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının Hak-İş'ten alacağı var anlayışını benimsedik. Hak-İş olarak her zaman bu anlayışla hareket ediyoruz. İnsanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yeryüzünün bütün mazlumlarının bizden alacaklı olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz” dedi.

GAZZE’DEN TEŞEKKÜR
Gazze PGFTU Konfederasyon Başkanı Sami Al-Amassi bir görsel mesaj yayınlayarak, şu ifadelere yer verdi; “Gazze PGFTU Konfederasyonu olarak Hak-İş Konfederasyonu yetkililerine bize ve Gazze şeridindeki işçilere sunmuş oldukları yardımlardan ve birliğimizin insani yardım çağrısına hızlıca yanıt vermelerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız. Bu yardımların devam etmesini temenni ederiz” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.