Gazilerden CHP'ye Siyah Çelenk

Gazilerden CHP'ye Siyah Çelenk

Türkiye Gaziler Vakfı (TGV), sözde ‘Cizre Raporu’nu protesto etmek için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. Gazilerle parti binası önüne gelen Vakıf Genel Başkanı Lokman Aylar, burada basın açıklaması yaptı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Gaziler Vakfı, CHP'nin hazırladığı sözde ‘Cizre Raporu’nu protesto ederek parti genel merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. Gazilerle parti binası önüne gelen Vakıf Genel Başkanı Lokman Aylar, yaptığı basın açıklamasında, kutsal vatan için canlarını, uzuvlarını feda ettiklerini, CHP'nin raporunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

BİLDİRİYİ OLUŞTURAN ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şırnak Cizre İlçesi Çalışma Raporu’nda devlet aleyhine kullanılan düşmanca dili kınadıklarını belirten Lokman Aylar, “CHP heyetinin 16 Ağustos 2015 tarihinden itibaren bölgede sürdürdüğü ziyareti özetleyen 4 Mart 2016 tarihli raporda devleti ve güvenlik güçlerini şiddet yanlısı ve saldırgan bir şekilde takdim eden sunum ve tutumunu Türkiye Gaziler Vakfı olarak reddediyoruz. Bu bildiriyi ve bildiriyi oluşturan zihniyeti lanetliyoruz. Söz konusu rapor ulusal medya ve kamuoyunu yanılttığı gibi uluslararası medyayı ve dünya ülkelerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine bir tutum takınmaya sevk etmektedir” dedi.

CHP DEVLETİN YANINDA BULUNMALI

“Cumhuriyet Halk Partisi bu tavrıyla bizce terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüştür” diyen Başkan Aylar, “Devletin en temel mekanizmalarından olan ana muhalefet partisi koltuklarını işgal etmenin de gereğini yerine getirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ve buna benzer tutumlarında ısrarcı olması Türkiye demokrasi serüvenimiz açısından tarifi zor bir acıdır ve iyi bir şekilde anılmayı hak etmeyecek bir yerde bulunmaktadır. Türkiye Gaziler Vakfı olarak, Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden vatansever tavır ve tutumlar beklemenin bizim de hakkımız olduğunu düşünüyor ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye Cumhuriyeti Devleti yanında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

CHP’NİN SÖZDE CİZRE RAPORU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok başkanlığında İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan'ın yer aldığı heyet, Cizre'de yaptıkları incelemelere ilişkin 2 Mayısta bir rapor açıklamıştı. Raporda, özetle, Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde sivil vatandaşların yaşam alanlarının ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile orantısız güç kullanılarak yerle bir edildiği savunulmuş, terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa, bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmaların açılması önerisinde bulunulmuştu.

VATAN KOKAN HALLERİNİ GÖRMELİLER

Raporun tamamıyla taraflı bir şekilde hazırlandığını savunan Aylar, “Bölge hakkında rapor düzenleyen heyetin, GATA’da tedavi gören bu vatanın evlatlarını asker ve emniyet mensubu gazilerimiz ziyaret edip vatan kokan hallerini görmelerini, birde onlardan bölgede neler olup bittiğini ve izlenimlerini rapora yansıtmalarını beklerdik” açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.