Gazi’den Hacı Bayram’a geçiş

Gazi’den Hacı Bayram’a geçiş

Ankara’nın manevi değeri Hacı Bayram-ı Veli adına bir üniversite kurulması fikri, bölünen Gazi Üniversitesi’nden bazı fakültelerin transferiyle sağlanmış oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa tasarısı ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ni kuruldu. Gazi Üniversitesi'ne bağlı olan bazı fakülte ve meslek yüksekokulları yeni üniversiteye bağlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes'in de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini, yeni üniversitelere bağlayan tasarı kabul edildi.

16 YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Kabul edilen maddelere göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kuruluyor. 

ANKARA'YA YENİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Ayrıca, Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi adıyla dört yeni vakıf üniversitesi açılıyor.

GAZİ'DEN HANGİ FAKÜLTELER AYRILDI?

Yeni üniversiteye; Gazi Üniversitesi'ne ait Güzel Sanatlar, Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Polatlı Fen-Edebiyat, Polatlı İlahiyat, Sanat ve Tasarım, Turizm fakülteleri ile Tapu Kadastro Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Adalet Meslek Yüksekokulu, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bağlanacak. Üniversiteye ait yeni bir de Yabancı Diller Yüksekokulu yeni oluşturulacak. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.