Gazi'de 'uyarı' krizi

Gazi'de 'uyarı' krizi

Gazi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından başkanlık çalışanlarına geçtiğimiz günlerde gönderilen "Mesai saatlerine Riayet" konulu uyarı yazısında ağır ifadelere yer verilmesi, üniversitede krize neden oldu.   

Gazi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Doç Dr. Yusuf Usta imzalı  "Mesai Saatlerine Riayet" konu başlığı ile birim çalışanlarına 19 Nisan günü gönderilen içinde ağır ithamların da yer aldığı uyarı yazısı Gazi Üniversitesi'nde krize sebep oldu. Sahada daha çok bulunması gereken Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı çalışanların mesai saatlerine uymadığı iddiası ile gönderilen yazıda "Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı  üniversitemizde 'en kötü', 'en işe yaramaz', 'en kabiliyetsiz', 'en menfaatçi' personellerin bulunduğu bir birim olarak tanınmaktadır..." şeklinde onur kırıcı sert ifadeler de kullanıldı.   

PROTESTO EDİLDİ

Söz konusu uyarı yazısının Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında çalışan herkese gönderildiği öğrenildi. Uyarı yazısında yer alan küçük düşürücü ifadelerden dolayı çalışanlarda büyük bir hayal kırıklığı yaşandığı ve yazıya büyük tepki gösterildiği kaydedildi. Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No'lu Şube Başkanlığı Üniversiteler Şubesi tarafından krize sebep olan yazı, Şube Başkanı Ayhan Okuyucu önderliğinde protesto edildi.  

SAHADA OLMALARI GEREKMİYOR MI?

Konu hakkında Habervaktim'e bilgi veren Başkan Ayhan Okuyucu, "Bilindiği üzere Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı, üniversitenin tüm binalarının bakım, onarım, inşaat kontrolörlük, yapım işlerinin gerçekleştirildiği birimdir. Diğer 7 daire başkanlığı masa başında çalışmakta iken yapı işleri personeli mesai mefhumu olmadan işini özveri ile her tür hava koşulunda, her tür risk ve iş güçlüğüne karşı titizlikle gerçekleştirmektedir. Yapımı gerçekleşen inşaatın tesfiye betonu mesai saatleri dahilinde atılması, mesai bitti diyerek beton mikserinin durdurulması söz konusu olabilir mi? Binaların kanalizasyon patlaması, elektrik kesintisi, su kesintisi, çatı akması  gibi sorunları 17:30 dan sonra arızalanamaz gibi bir düşünce nasıl hasıl olabilir? " dedi.  

UTANÇ VERİCİ

“Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Üniversitemizde en kötü, en işe yaramaz, en kabiliyetsiz ve en menfaatçi personellerin bulunduğu birim olarak tanınmaktadır" ifadelerine de tepki gösteren Okuyucu, " Yazının içeriğinden anlaşılacağı üzere çalışanların tamamı töhmet altında bırakılarak mesnetsiz, hukuktan yoksun ve aşağılayıcı ithamlar içermektedir. Bu ifadelere yer verilmiş olması utanç vericidir. 2016 yılında gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinden sonra daire başkanlığı görevine getirilen başkan, akademik personel olması hasebiyle personele öğrenci gibi davranmakta, bulunduğu makama uygun icraatlar gerçekleştirmemektedir" diye konuştu. 

OLAY KAMU ETİK KURUMU'NA TAŞINDI

Okuyucu, yaşanan tatsız olaydan dolayı durumu Kamu Etik Kurulu'na taşıdıklarını belirtip "Gazi Üniversitesi bu ayıba son vermeli, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı derhal görevden alınmalıdır" çağrısında bulundu.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.