Gaziantep'e "gazi" unvanı verilişinin 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Gaziantep'e "gazi" unvanı verilişinin 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Mehmet Ali Borsöken, yaşanılan zor süreçlerin birlik ve beraberlik ile aşılabileceğini belirterek, yurdun her köşesinin kıymetli olduğunu ifade etti.

Gaziantep'e "gazi" unvanı verilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Geceye Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, bağımsız Gaziantep Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın yanı sıra, Prof. Dr. Hanım Halilova, çok sayıda bürokrat ve gaziler katıldı.
Resepsiyonda söz alan Ankara Gaziantepliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Mehmet Ali Borsöken yaşanılan zor süreçlerin birlik ve beraberlik ile aşılabileceğini söylerken yurdun her köşesinin kıymetli olduğunu ifade etti.

BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Milli Kurtuluş Savaşı tarihinde Gaziantep savunmasının milli birlik ve beraberliğin şahlanışı olduğunu ifade eden Borsöken, “Mabedimin göğsüne namahrem eli değmesin diye düşman askerlerine başkaldıran Antep halkı eşsiz fedakârlıklar göstermiştir. Gazi şehrin çocuklarının, şehit ve gazi çocuğu olduklarının idrakinde olmalarını ve atalarını incitmemelerini temenni ediyorum. Ülkemizin geçirdiği zorlu süreçte birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun altını çizerim” diye konuştu.

5 BİN KADINLA TANKLARIN ÜSTÜNE YÜRÜDÜLER

Programda konuşan Prof. Dr. Hanım Halilova ise Azerbaycan’ın özgürlük mücadelesinde Türk tarihinde bir ilk olan kadın taburunu nasıl kurduğunu ve Türk halkının mücadelesini ve fedakârlıklarını şu ifadelerle anlattı, “Bir Türk ve Müslüman olarak bütün desteği sizlerden aldık. Türkiye Kıbrıs’a girdiğinde Ebulfez Elçibey bana, ‘Hanım Türkiye kardeşlerini kurtardı zaman gelecek bizi de kurtaracak” dedi. Biz bu ümit ile yaşıyorduk. 1991 yılında ise Rus tankları Bakü’ye girecekti. Herkes evlerindeydi sokaklarda tanklar vardı. Biz evlerimizde radyoyu açtığımızda ise Türkiye’nin tüm illerinde halk sokaklara çıkmış kardeşlerimizi katlediyorlar diyorlardı. Bu bize güç verdi ve kadınları arayarak yarın Rus tankları karşısına çıkacağız dedim. Ben Türk erkeğinin psikolojisini biliyorum evde saklanan Türk erkeği duysa ki kadın düşmanın karşısında kendi de durmaz düşman karşısına çıkar. Bu süreçlerden sonra herkes sokaklara döküldü ve biz bağımsızlığımızı kazandık”

TÜRKİYE’MİZİ KORUYACAĞIZ

15 Temmuz sürecinde birçok kişinin kendisini arayarak bizlerde sokaklardayız devletimizin yanındayız dediğini de söyleyen Halilova, “Türkiye’mizi koruyacağız. Burada Gaziantep’in önemi de büyük. Bugün Türk dünyası var ise sizlere borçlu olduğu içindir. 3 kişi bir silah ile mücadele eden bir şehirden bahsediyoruz. Türkiye’mizi korudular. Türkiye ayakta ise Türk dünyası da ayaktadır” ifadelerini kullandı.

ONUR DUYUYORUZ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Gaziantep’e gazi madalyasının şehre götürülmesinin büyük bir onur olduğunu söyledi. Gaziantep’in sadece şehri değil bütün Türkiye’yi kurtardığını belirten Erdoğan, “Antep, önce İngilizler sonra Fransızlarla mücadelesinde 6 bin 317 şehit veren bir şehrimiz. Büyük mücadeleler ile bugünlere gelindi. Bizler aynı ülkü doğrultusunda mücadele etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.