Gazi Meclis'te İZLER SİLİNİYOR

Gazi Meclis'te İZLER SİLİNİYOR

Türkiye, sistem değişikliği konusunda nihai kararını vermeye hazırlanırken milletin temsil makamı Gazi Meclis'te ise onarım çalışmaları son hızla sürüyor. 

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçip geçmeme konusunda seçmenin kararını vereceği halk oylamasına sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye, 16 Nisan'daki sistem değişikliği için yapılacak referanduma hazırlanırken, 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerce bombalanan milletin temsil makamı Gazi Meclis'te ise onarım çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.  15 Temmuz darbe girişiminde saldırıların hedefi olmuş ve büyük hasar gören TBMM'de yaklaşık 6 aydır süren onarım çalışmalarının yakın zamanda bitmesi bekleniyor. 

SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onarımı için Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bir konsorsiyum oluşturulmuştu. "Milletin Meclis'ini Millet Yapar" sloganıyla Milletin Meclis'ini onarmaya başlayan 32 üye firmadan oluşan GYODER, Gazi Meclis'te şu çalışmalara imza attı:  Bombalanan yerlerin güçlendirilmesi ve onarılması, tüm alüminyum doğramaların aslına uygun olarak yenilenmesi, ana bina ahşap pencere doğramalarının aslına uygun olarak yenilenmesi, şeref kapılarının aslına uygun olarak yenilenmesi, hasar gören ahşap kapıların aslına uygun olarak yenilenmesi, ana bina ikinci bodrum katta sığınak mekânlarının oluşturulması, ana bina muhalefet ve iktidar kulisleri ile kulis bahçelerinin yenilenmesi, ana bina ve bahçede müze oluşturulması, hasar gören avizelerin orijinaline uygun yenilenmesi, ana bina dış cephe traverten kaplamalardan hasar görenlerin onarılması."

LAYIKIYLA TAMAMLANACAK

Öte yandan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun protokol imzalanırken şunları söylemişti: “Milletin iradesinin merkezi olan TBMM’ne yapılan hain saldırı milletin kendisine yapılmıştır. Bunun cevabı olarak da ‘Milletin Meclisini yine milletin yapması’ gerektiğine inandık.

Bu onurlu görevin, son yıllarda ekonomimizin lokomotifi olmayı başarmış, 2 milyon kişiye istihdam sağlayan, milyonlarca insanımızın hayatına dokunan projeleri hayata geçiren, projelerimizde yaşayan milyonlarca vatandaşımızla ‘biz milletiz, milletin kendisiyiz’ diyen bir sektör olarak bizlere verilmiş olması çok büyük bir gurur kaynağıdır. Biz GYODER olarak bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak değil, bu vatanın özgürlüğü, demokrasisi, birliği ve bütünlüğünü korumak uğruna şehit olan tüm vatan evlatları gibi bir vatan borcu olarak görüyoruz. 32 üye firmamızla birlikte bu onurlu görevi milletimize layık bir şekilde tamamlayacağız.”

MECLİS 18 NİSAN'DA İŞBAŞI 

16 Nisan’da yapılacak referandum nedeniyle 21 Mart 2017 Salı gününden başlamak üzere on beş gün süreyle çalışmalarına ara veren Gazi Meclis 18 Nisan Salı günü saat 15.00'te iş başı yapacak. Milletvekilleri görevlerine kaldığı yerden devam edecek. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.