Gazi Mahallesi'nde duvar yerine camlı çözüm

Gazi Mahallesi'nde duvar yerine camlı çözüm

TCDD Başkentray kapsamında beton bloklarla ördüğü duvarın bir kısmını vatandaşın tepkisi üzerine camekânla değiştirdi.

Başkentray projesi kapsamında Sincan ve Gazi Mahallesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) tarafından inşa edilen ve yüksekliği 5 metreyi aşan beton ses duvarına gelen tepkiler üzerine bir kısmı camekânla kaplanarak değişikliğe gidildi. Vatandaşlar ise çözümü olumlu karşılarken, “Bu bile bizim için önemliydi sesimizin duyulmasından memnunuz” dedi. 

SESİ ENGELLEYECEK 

Başkentray projesi kapsamında Gazi Mahallesi ve Sincan’da örülen duvarların tren ile şehir arasında bir engel olması planlanıyor. Ayrıca örülen duvarlar olası bir tren yoluna yaya girişini engelleyecek de cinsten. Yüksek Hızlı Tren ve Başkentray’ın güzergâhındaki noktalarda sesin engellenmesi ve güvenliğin sağlanması açısından önemli yer tutuyor. 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öncelerde 5 metreyi aşkın şekilde beton bloklar halinde inşa edilen duvara Sincan ve Gazi Mahallesi sakinleri tepki göstermişti. Duvarı sınıra benzeten vatandaş, “Mahalle hapishaneye döndü başka çözümü bulunsun ya da yüksekliği azaltılsın” demişti. Gelin tepkilerin ardından ise TCDD beton blokların bir kısmını camla değiştirmeye karar verdi.Yapılan bu çözümü ise vatandaşlar beğenerek, “Tabi ki teknik konulardan anlamayız olabilecek en iyisi buysa yetkililere teşekkür ederiz.” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.