Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki son durum ne? Konut fiyatları ne durumda? Şu an hangi yatırım daha karlı?

Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki son durum ne? Konut fiyatları ne durumda? Şu an hangi yatırım daha karlı?

ATO Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve ETİEMDER Başkan Yardımcısı Kenan Bayram, koronavirüsün olumsuz etkilediği gayrimenkul ve inşaat sektöründeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs salgınının emlak piyasasını nasıl etkilediği ve gayrimenkul fiyatlarındaki son durum vatandaşlarca merak edilip araştırılıyor.

kenan_bayram.jpgAnkara Ticaret Odası (ATO) Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve Etimesgut Emlak Müşavirliği Derneği (ETİEMDER) Başkan Yardımcısı Kenan Bayram, gayrimenkul ve inşaat sektöründeki son durumla ilgili gazetemize bilgiler verdi.

Kenan Bayram, 0.79’dan başlayan faiz oranıyla verilen konut kredisinin virüsten dolayı durgun seyreden sektörü bir nebze hareketlendirdiğini kaydetti. 

GAYRİMENKUL VE İNŞAAT SEKTÖRÜ ESKİ GÜNLERİNE NE ZAMAN DÖNER?

Bayram, yeni normalleşme sürecinde ve faiz oranlarının biraz daha düşmesi durumunda gayrimenkul ile inşaat piyasasının eski günlerine hızla dönebileceğini söyledi.    

KONUT FİYATLARI NE DURUMDA?

Konut fiyatlarındaki son durumla ilgili bilgi veren Bayram, “Konut fiyatları arttı. Bir örnek vermek gerekirse 400 bin TL’lik daire şu an 550 bin TL’den alıcı bekliyor. Bu artışın sebebi ise faiz oranlarının düşmesi ve koronavirüsten dolayı yeni inşaatlara başlanılamaması.  Yeni inşaat ruhsat sayısı çok az. Şu an elimizdeki hazır stoklar tüketiliyor. Yani geçmişte yapılmış; ancak krizden dolayı satılamamış stoklar eritiliyor” dedi. Bayram,  genç bir nüfusa sahip Türkiye’de konuta talebin her dönemde olacağının altını çizdi. 

ŞU AN HANGİ YATIRIM DAHA KARLI?

Yatırımcılara çağrıda bulunan Kenan Bayram şunları önerdi: “Şimdi tam yatırım yapma zamanı. Faizde parası bekletenlere tavsiyem hiç beklemeden dükkan alsınlar, arsa alsınlar. Çünkü arsa fiyatları şu an çok düşük. Tek tapu olan arsalar fahiş oldu; ancak hisseli olan arsalar düşük fiyatlı.”  

OSMAN AKDOĞAN /İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.