Fuhuşçulardan YENİ TAKTİK

Fuhuşçulardan YENİ TAKTİK

Başkent’in işlek cadde ve sokaklarına saçılan fuhuş kartvizitlerine yönelik yasal düzenlemeler yapılmış ve bu kapsamda müstehcen içerikli kartvizitleri basan ve dağıtan kişilere hapis cezası getirilmişti.

Başkent’in merkezindeki en işlek cadde ve sokaklara saçılan fuhuş kartvizitlerine yönelik yasal düzenlemeler getirilmiş ve bu kapsamda müstehcen içerikli kartvizitleri basan, dağıtan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunun ‘Müstehcenlik’ ile ‘Fuhuş’ başlığı altındaki maddelerden hapis cezası verilmesi kararlaştırılmıştı.

Ankaralıların büyük tepki gösterdiği ve gazetemizin sık sık gündeme getirdiği işlek caddelere saçılan fuhuş kartvizitlerine karşı harekete geçen emniyetin başarılı operasyonlar gerçekleştirmiş ve bu kapsamda tutuklamalar yapılmıştı. Bunun üzerine fuhuş kartlarını matbaada bastıramayan ahlaksızlar el yazısı veya fotokopi ile çoğaltılmış kağıt parçaları dağıtmaya başladı. 

TUTUKLAMALAR UMUTLANDIRDI

Başkent’in Kızılay, Cebeci, Sıhhiye, Ulus gibi merkezi yerlerinde en işlek cadde ve sokaklara saçılan fuhuş kartvizitlerine yönelik büyük tepkiler ortaya çıkmıştı. Ankaralıların büyük tepki gösterdiği ve gazetemizin sık sık gündeme getirdiği işlek caddelere saçılan fuhuş kartvizitlerine karşı harekete geçen emniyetin başarılı çalışmalara imza attı. Caydırıcılık açısından umut vadeden gelişmeler yaşandı.  Fuhşa aracılık etmekten gözaltına alınan 2 kişi, yeni yasal düzenlemeyle birlikte mahkemece tutuklanmıştı.

Fuhuş kartviziti dağıtanlara, Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklik öncesi sadece idari para cezası uygulanıyordu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Kızılay civarında fuhuş içerikli kartvizitleri dağıttıkları belirlenen iki kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişiler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "tutuklama" talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş ve tutuklama işlemi gerçekleştirilmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrasında fuhuş kartvizitlerinden bıkan Ankara halkı umutlandı. Emniyetin gerçekleştirdiği operasyonlar ahlaksızlığın gözler önünden kaldırılacağı yönünde vatandaşları umutlandırmıştı. Bir süre temiz kalan Başkent caddeleri şu sıralar el yazısı ve fotokopi ile çoğaltılmış fuhşa davet kağıtları ile dikkat çekmeye başladı.

KANUNİ DÜZENLEME

Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan bir kanun tasarısıyla fuhuş kartvizitlerini dağıtanlara hapis yolu açıldı. Tasarı ile Türk Ceza Kanunu’ndaki açık kapatılmış oldu. Ve tasarı geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek yasalaştı. Yeni düzenleme 2 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak, resmen yürürlüğe girmiş oldu. Yeni kanun ile Türk Ceza Kanunu’na, kaldırımlara fuhuş kartvizitleri saçmak suç olarak eklendi.

Yeni kanuna göre, fuhuşa aracılık etmek amacıyla fuhuş kartları dağıtan veya yayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. O düzenleme şöyle: “MADDE 18- 5237 sayılı Kanunun 227 nci maddesinin mülga üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir. 
"(3) Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır."

ŞERİFE TEYZE PROTESTO ETMİŞTİ

Birilerince caddelere, sokaklara saçılan ve insanları fuhşa davet eden kartvizitlere ve sorumlularına karşı vatandaşlar tepki gösteriyordu. İşte o vatandaşlardan biri olan Şerife Turhal isimli bir kadın, geçtiğimiz haftalarda Ankara'nın Cebeci semtinde bir kaldırımın üzerindeki fuhuş reklamı içerikli kartları süpürerek protesto etmişti. Şerife Turhal isimli vatandaş, üzerinde müstehcen fotoğrafların bulunduğu fuhuş reklamı içerikli kartların yaygınlık kazandığına dikkat çekerek, Cebeci'de bir kaldırımın üzerindeki kartvizitleri süpürerek tepkisini ortaya koymuştu.

 
HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.