Fuhuşa Karşı Sert Tedbirler Almalı

Fuhuşa Karşı Sert Tedbirler Almalı

Tük Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, gazetemizin imtiyaz sahibi İlhan Coşkun'u ziyaret etti. Ulus'taki fuhuş rezaletini gündeme getiren Habervaktim'in başarılı bir gazetecilik örneği sergilediğini belirten Sergi, acilen gerekli adımların

UĞUR ÖĞÜT – HABERVAKTİM

Habervaktim’in gündeme getirdiği Ulus’ta yaşanan fuhuş rezaletine gazetemizin imtiyaz sahibi İlhan Coşkun'u ziyaret eden Tük Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi de tepki gösterdi. Devlet yetkililerine büyük görev düştüğünü belirten Sergi, fuhşa karşı acil olarak caydırıcı ve sert tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

DEVLETİN AİLEYİ KORUMA GÖREVİ VAR

Fuhuş sektörünün toplumu tehdit ettiğinin altını çizen Hazım Zeki Sergi, “Bu işin malzemesi olan insanlar var. Bunlara üzülüyorum. Allah ıslah etsin. Bu insanların ellerinden tutup yardımcı olmak lazım. Eğer geçim sıkıntısı çekiyorlarsa burada devlete büyük bir görev düşüyor. Devletin aileyi koruma gibi anayasada bir görevi var, insanları koruma gibi bir görevi var. Devleti bu görevi yapmaya davet ediyoruz. Devlet bu fuhuş sektörüne Avrupa Birliği üyeliği ve serbest piyasa diye göz yumamaz. Hem insaniyet olarak göz yumamaz hem de bu milletin örfü geleneği açısından göz yumamaz. Türkiye laik bir ülke olabilir, buna karşı tedbir almak laikliğe karşı bir şey değildir. İnsan onurunu, haysiyetini ayaklar altına alan her durum karşısında devlet acil ve sert tedbirler almalıdır” dedi.

BİZİM DİNİ DEĞERLERİMİZLE ÇATIŞAN...

Avrupa Birliği kapsamında Türkiye’nin bir şekle sokulmak istediğini öne süren Sergi, “Toplum da sadece seyretmekle kalmamalı. Her insanımız her Müslüman kardeşimiz kötülüğe karşı ya eliyle ya diliyle müdahalede bulunmalı ya da kalbiyle buğz etmelidir. Siz bir gazetecilik yapmışsınız. Haber için çok teşekkür ederim ama haberin içeriği çok üzücü.  Avrupa Birliği’nin bu ülkeye hayır getireceğine inanmıyorum. Bir milleti millet yapan unsurlar vardır bunun en başında dini değerler gelir. Bizim dini değerimizle çatışan bir şeyi meşru kılan bir projenin hayrının olacağını ifade etmek makul bir tarafı ve insani bir tarafı yok. Avrupa Birliği kapsamında Türkiye’yi bir şekle sokmaya çalışıyorlar. Kesinlikle karşıyım” ifadelerini kullandı.

DİYANET’E HUTBE YAYINLAMASINI ÖNERİYORUZ

Tük Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, sözlerine şöyle devam etti: "Toplum olarak bu sorunu dillendirmeliyiz. asıl mahalle baskısı burada gerekli. Devlete burada görev düşüyor, önüne gelene para veriyorlar. Vücudunu para için kullanıyorlarsa bunu devlet kurtarmalı. Bu insanları kullanarak para kazanan çeteler var. Bu çetelerin burunları kırılmalı. Pazarlayan adamlar var, gerekenler yapılmalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da bu konuda duyarlı olması gerekli. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuyla alakalı camilerde hutbe yayınlamasını öneriyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum