Flaş asgari ücret açıklaması: Ücret bile verildi

Flaş asgari ücret açıklaması: Ücret bile verildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretle ilgili önemli bir çağrıda bulundu. Özel, “Asgari ücreti en az 22,500 TL'den başlayarak 25,000 TL'ye çıkaralım” dedi.

Hükümet yetkilileri temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını vurgulamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da bu durumu açıklamıştık. Ekonomik göstergeler olumlu yönde ilerliyor. Aralık ayında asgari ücret belirleme sürecine gireceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Özgür Özel'in asgari ücrete ilişkin çağrısıyla ilgili olarak muhalefet, hükümetin tutumuna karşı farklı bir bakış açısı sergiliyor. Özel, "Eğer asgari ücret artmazsa miting düzenleyeceğiz" diyerek kararlılığını vurguladı ve "Asgari ücretin 25,000 TL olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Özel konu hakkında şunları söyledi: “Vatandaşların taleplerini bizim bu konudaki önerilerimizi ve bu konuda makro çözüm önerisi götüreceğiz dedik. 4 tane talebi sıralayalım. Eğer bizi dinlerlerse en düşük emekli maaşını asgari ücret durumuna yükseltelim yani bugün için 17 bin lira. Asgari ücrete enflasyon zammı verelim yani bu 6 ayda bu enflasyonun erittiği yüzde 28'i en azından 17 bin liranın üstüne verelim ve asgari ücret en az 22.500 bence 25 bin lira olsun. Çay taban fiyatı 25 lira olması gerekiyor. Buğday taban fiyatının 15 bin lira olması gerekiyor. Çiftçinin de aldığı desteklemenin GSMH'dan yüzde 1'i olması gerekiyor bunu sağlayalım.

Büyük bir kredi kartı çıkmazı içinde ülke kredi kartları faizlerini düşürelim faizden alınan yüzde 30 vergiyi sıfırlayalım. Bir kereye mahsus kredi kartı faizlerini silip anaparasını bölelim ki yeniden nefes alsınlar. Bunlar için kaynağa ihtiyaç var.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.