Fitnenin arkasından ajanlar çıktı

Fitnenin arkasından ajanlar çıktı

Vali Ercan Topaca, Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde çıkan üzücü hadiselerin arkasında ajanların olduğunu, şimdiye kadar 8 ajanı sınır dışı ettiklerini açıkladı.  Habervaktim ise bu açıklamadan 25 gün önce olayların Esed ajanları ta

Başkent’te temmuz ayının başında Suriyeli mülteciler ve yerel halk arasında yaşanan tehlikeli gerginliğin ardından Habervaktim’in gündeme getirdiği “Olayların Perde Arkasında Katil Esed (Esed’in ajanları) Var” başlıklı haberi, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın yaptığı bir açıklama ile doğruluk kazandı. Vali Topaca, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde halkın arasına fitne sokmaya çalışan kişilerin olduğunu belirterek, emniyetin başarılı operasyonları sonucu şimdiye kadar yakalanan 8 ajanın sınır dışı edildiğini açıkladı. 

AJANLARA GEÇİT VERİLMEDİ

Suriyeli mültecilerin çoğunlukta olduğu mahallerde yaşanan üzücü olayların ardından Ankara’daki Suriye Devrimi Destek Koordinatörlüğü bir açıklama yapmış, Ankara’da yaşayan her iki grubu ilgilendiren bu açıklamayı Habervaktim 5 Temmuz’da “Olayların Perde Arkasında Katil Esed Var” manşeti ile gündeme getirmişti. Açıklamada olayların katil Esed tarafından gönderilmiş ajanlarca çıkarıldığı iddia edilmişti. Bu iddiayı doğrulayan açıklama 25 gün sonra Başkent’in mülki amiri Vali Ercan Topaca’dan geldi.  "Son dönemde Yenimahalle, Mamak ve Altındağ ilçelerimizde yaşanan sorunların arkasında mahallelerimizin içine kadar gelip dolaşarak halkımızın arasına fitne sokmaya çalışan yabancı ajanlar ve misyonerler var. Geçen hafta içerisinde Suriyelilerin yoğun olduğu Altındağ tarafında yakaladığımız sekiz kişiyi sınır dışı ettik" açıklamalarında bulunan Vali Topaca’nın sözleri, bu olayların Esed ajanları tarafından kasıtlı bir şekilde çıkarıldığını ve körüklendiğini kanıtladı. 

OYUNA GELMEYELİM

Başkentlilere çağrıda bulunan Vali Topaca, "Bunları iyi teşhis edelim, gerekirse polisimize, jandarmamıza, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ihbar edelim ve biz de gereğini yapalım. Geçen hafta içerisinde Suriyelilerin yoğun olduğu Altındağ tarafında yakaladığımız sekiz kişiyi sınır dışı ettik. Bunlar çok iyi niyetlerle buraya gelmiyorlar. Bunlar, devletimizin Suriyelilere maaş vererek kendi vatandaşımızı mağdur ettiği şeklindeki yalanları kamuoyunda yaymak suretiyle Türk-Suriyeli konusunu kaşıyarak, hatta bu yalanları yanlarında çalıştırdıkları bizim insanımıza yaydırarak bu işi yapıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Bu konuda herkesin milli bir duruş sergilemesini istiyorum" dedi.

SURİYELİLERE MAAŞ BAĞLANMIYOR

Vali Topaca, son dönemde mültecilerle ilgili çıkan sorunları hatırlatarak, kamuoyunda birtakım yanlış ve kasıtlı bilgilerin yayıldığını gördüklerini söyledi. "Suriyelilere neden maaş bağlanıyor?" iddialarına da açıklık getiren Vali Topaca, "Devletimizin Suriyelilere bir maaş bağladığı yok. Bu kasıtlı olarak oluşturulmaya çalışılan bir algı. Hukuken de mümkün değildir. Sadece ulusal ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından kişi başına verilen bir ücret söz konusu. Ama bunun kaynağı devletimiz değil” açıklamasında bulundu.    OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.