Fırtınanın ayak sesleri duyuluyor diyerek uyardı!

Fırtınanın ayak sesleri duyuluyor diyerek uyardı!

Para ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, altın ve döviz piyasalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, YouTube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayında, yatırımcılara gelecek haftalar için altın, borsa, dolar ve euro hakkında öngörülerde bulundu.

Yatırımcıların, özellikle altın ve gümüş fiyatlarının düştüğü dönemlerde alım yapmalarını öneren Memiş, şunları kaydetti: “Varlıklarınıza sahip çıkın ve her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. Geçtiğimiz günlerde gram altın fiyatları 3 bin 15 lira seviyesine kadar geriledi.”

Düşüş Beklentisi

Memiş, altın piyasasında düşüş beklentilerini de dile getirerek, “Bu haftayı veya önümüzdeki haftayı iyi değerlendirin. Ons altın tarafında düşüş beklentimiz vardı ve bu düşüşleri görmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncel ons altın fiyatlarının 2 bin 628 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, takip ettikleri bant aralığının 2 bin 580-2 bin 680 dolar olduğunu söyledi. Bu kapsamda, 2 bin 603 dolar seviyesine kadar gerileyen fiyatların, yatırımcılar için uygun bir alım noktası olduğunu ifade etti.

Destek Seviyeleri ve Alım Tavsiyeleri

Memiş, gram altın fiyatının 3 bin 15 lira seviyesine gerilemesiyle ilgili olarak yatırımcılara destek seviyeleri hakkında da bilgi verdi. “Aşağıda 2 bin 980 lira destek seviyesi ile alakalı beklentimiz ons nedenli devam etmekte. Bu nedenle yatırımcıların, en azından yarısını almak suretiyle bu işi kapatmalarını öneriyorum” dedi.

Yatırımcıların ons altındaki hareketliliği takip etmeleri gerektiğinin altını çizen Memiş, “Alım yapan arkadaşlarımızın 2 bin 550-2 bin 600 dolar aralığında, 2 bin 580-2 bin 590 seviyelerinde kademeli alım yapmaları gerekiyor. Bu ay içinde yatırım yapmayı düşünenler, aşağıdaki seviyelerden alım yaparak, pozisyonlarını kapatmalı” şeklinde konuştu.

Yıl Sonu Beklentileri

Son olarak, yıl sonuna dair öngörülerini paylaşan Memiş, gram altın fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında olacağını ve her ay bu rakamların görülebileceğini ifade etti. Yatırımcıların, dikkatli ve stratejik bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini vurguladı.

Memiş, yaptığı tüm açıklamaların kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımadığını belirtirken, bu bilgilerin yalnızca öngörü niteliği taşıdığını yineledi. Yatırımcıların, fırtınanın ayak seslerini duyarak gerekli önlemleri almalarını tavsiye etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.