Fındıkta Türk izi

Fındıkta Türk izi

Ferrero Türkiye Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Türk fındığını 100 ülkeye götürüyor ve gönüllü elçiliğini yapıyoruz. Nutella’nın dünya çapında başarısının arkasında Türkiye’deki çalışanlarımızın ciddi emeği bulunmaktadır” dedi.

Dünyanın sayılı çikolata üreticilerinden biri olan Ferrero geçtiğimiz gün Hilton Ankara’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıya şirketin üst düzey yöneticileri katılırken Ferrero Fındık Genel Müdürü Stefano Gagliasso, değerli tarım projeleriyle Türkiye’de fındık verim ve kalitesini artırdıklarını belirtirken önümüzdeki 5 yılda 50 bin Türk çiftçiye daha ulaşma hedeflerinin olduğunu belirtti. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ise, “Türk fındığını 100 ülkeye taşıyarak gönüllü elçiliğini yapıyoruz” dedi. 

ÇİFTÇİLERİN MEMNUNİYETİ İLE KARŞILAŞIYORUZ 

stefano-gagliasso.jpg

“5 yılda 35 Bin çiftçiye ulaştık” diyen Gagliasso, ziraat mühendisleri ve sosyal uzmanlarıyla alanda 110 çalışanlarının olduğunu söyledi. Değerli Tarım Projesi hakkında bilgi veren Gagliasso, çiftçilerin memnuniyetine dikkat çekerek, “Türk fındığının en büyük kullanıcısı olarak son 5 yıldır yürüttüğümüz Ferrero Değerli Tarım Projesi, tamamen yerli kaynaklarla ve 15 yıllık bir vizyonla yürüttüğümüz bir proje. Temel olarak çiftçilerimize iyi tarım ve makineleşme uygulamalarını birebir anlatarak ürettikleri fındığın kalite ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. Sosyal uzmanlarımız kadınlara ulaşarak mevsimlik işçilere yönelik iyi sosyal uygulamaları anlatırken ziraat mühendislerimiz fındık bahçelerine bizzat giderek çiftçilere iyi tarım anlatıyorlar. Sadece 2017’nin başından beri sahadaki ekiplerimiz 40 binden fazla fındık bahçe ziyaretinde bulundular. Karadeniz bölgesinde ayrıca 55 model bahçe oluşturduk. Model bahçelerin bulunduğu bölgelerdeki çiftçilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz” diye konuştu. 

VERİMLİLİK VE KARLILIKTA ARTIŞ 

Projenin çiftçilerin verimliliklerinde yüzde 30’a ve karlılıklarında yüzde 66’ya kadar artış görüldüğünü belirten Gagliasso, ““En önemlisi, ortaya çok yüksek kalitede fındık mahsulü çıktı. . Ferrero olarak bu bakış açısıyla önümüzdeki 5 yılda 50.000 çiftçiye daha ulaşmayı öngörüyoruz” dedi. 

BAŞARIDA TÜRK EMEĞİ

“Türk fındığını 100 ülkeye götürüyor ve gönüllü elçiliğini yapıyoruz” Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Türkiye’de 7 fabrikalarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Nutella’yı Türkiye’nin ürünü olarak görüyoruz. Ferrero Roche ve Nutella’da Türk fındığı kullanıyoruz. Bu iki ürünümüzün toplamının yüzde%50’sinden fazlasında Türk fındığı bulunmaktadır. Türkiye’de 7 üretim tesisimiz bulunuyor.  Manisa’daki fabrikamızdan 100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türk fındığını 100 ülkeye götürüyor ve gönüllü elçiliğini yapıyoruz. Nutella’nın dünya çapında başarısının arkasında Türkiye’deki çalışanlarımızın ciddi emeği bulunmaktadır ”dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.