Fidelere yoğun ilgi! Sebze, meyve ve çiçek fideleri kaç lira? İşte fide fiyatları..

Fidelere yoğun ilgi! Sebze, meyve ve çiçek fideleri kaç lira? İşte fide fiyatları..

Ulus Hali’nde domates, biber fideleri 1,5 liradan çiçek fideleri ise 10 liradan satılıyor. Gazetemize konuşan fide satıcısı Nuh amca vatandaşın ilgisinden memnunuz diyor. Peki fideler kaç lira? İşte Sebze, meyve ve çiçek fidelerinin fiyatları..

Sebze fidesi, meyve fidesi ve çiçek fidesi vatandaştan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ulus Hali önünde fide satan Nuh amca bu ayların tam fidelik olduğunu ve geç kalınmadan saksıya ya da bahçeye dikilmesi gerektiğini söyledi. Ulus Hali’nde domates fidesi ve biber fidesi 1,5 liradan, gül fidesi 10-15 liradan satılıyor. Bahçelik çiçeklerden olan sardunya, ceylan gözü fideleri de 10 liradan satılıyor. 

fide-fiyatlari,-fidelere-yogun-ilgi,-sebze-fidesi,-cicek-fidesi,-meyve-fidesi,-fide,-ankara-ulus,.jpg

VATANDAŞIN İLGİSİ GÜZEL

İşlerin bu aylarda iyi olduğunu vatandaşın ilgisinden memnun olduklarını belirten fide satıcısı Nuh amca, “Fide işinin mevsimi tam bu aylardır. Geç kalınmadan bahçede saksıda toprakla buluşturmak gerekir. İşlerimiz şükürler olsun iyi. İnsanlar hayli ilgi gösteriyor. Fiyatlarımız da uygun” diye konuştu. 

fide-fiyatlari,-fidelere-yogun-ilgi,-sebze-fidesi,-cicek-fidesi,-meyve-fidesi,-fide,-ankara-ulus,-fide-kac-lira.jpg

MEYVE SEBZE GÜL FİDESİ VAR

Nuh amca fiyatlar konusunda da şu bilgileri verdi:

“Elimizde çok çeşit sebze meyve ve gül fideleri bulunuyor. Öncelikle güller 15-20 lira arasında değişiyor. Isparta gülü, kokusu ve güzelliğiyle ön plana çıkar. Onun dışında çeri domates fideleri var. Onlar da 1,5 lira. Yine biber 1,5 lira. Onların yanına birer çomak dikerseniz çok güzel verim alırsınız. Biberiye var o da 5 lira. Onun da tepeye giden noktalarını keserseniz yanlara büyür daha çok verim alırsınız. Biberiye yemeklerde çok kullanılır, faydaları saymakla bitmez. Çiçekler de ise lavanta 10 lira, ceylan gözü 10 lira, sardunya 10 lira. 

fide-fiyatlari,-fidelere-yogun-ilgi,-sebze-fidesi,-cicek-fidesi,-meyve-fidesi,-fide,-ankara-ulus-hali,,.jpg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.