FETULLAH İLE DEMİRTAŞ'TAN Kaçış Sürüyor

FETULLAH İLE DEMİRTAŞ'TAN Kaçış Sürüyor

Vatan haini, ABD kuklası Fetullah Gülen ile onlarca masumun katili olarak yargılanan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la aynı ismi taşımak istemeyen çok sayıda vatandaş, mahkemeye başvurarak yeni isimlerine kavuşuyor.


"YİĞİT"LER GELİYOR

"Fetullah" olan isminin biran önce değiştirilmesi için mahkemeye başvuran Ordu nüfusuna kayıtlı Fetullah Takım adlı vatandaş, adının "Yiğit" olarak değiştirilmesini talep etti. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada vatandaşın bu talebi geri çevrilmeyerek davacının talebi kabul edildi. Kararın yayımlanmasının ardından "Yiğit Takım" yeni kimliğine kavuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'LA DA ANILMAK İSTENMİYOR
PKK ile paralel hareket edip 50 kişinin öldüğü Kobani protestoları için halkı tahrik etmekle suçlanan ve şuan cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la da aynı soy ismi taşımak istemeyen vatandaşlar mahkeme yolunu tutuyor. Demirtaş'la aynı soy ismi taşımak istemeyen Harun Demirtaş ise mahkeme kararı ile ismini "Turan Türk" olarak değiştirdi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, terör örgütü mensubu, vatan haini FETÖ lideri Fetullah Gülen'i andırdığı gerekçesiyle onunla aynı ismi taşımak istemeyen çok sayıda vatandaş, kimlikteki isminin değiştirilmesi veya silinmesi için mahkemeye başvuruyor.

VATAN HAİNE YERİNE "YİĞİT"LER GELİYOR

Terörist başı Fetullah Gülen'le aynı adı taşımaktan bile utanan duyarlı vatandaşlar, artık yeni isimleriyle anılmak istiyor. Mahkemenin verdiği kararın ardından nüfus müdürlüklerine koşan vatandaşlar, yeni isimlerinin yazılı olduğu kimliklerine kavuşuyor. Son olarak isminin değiştirilmesi için mahkemeye başvuran Ordu nüfusuna kayıtlı Fetullah Takım adlı vatandaş, isminin "Yiğit" olarak değiştirilmesini talep etti. Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada vatandaşın bu talebi geri çevrilmeyerek davacının talebi kabul edildi. Değişiklik kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Yiğit Takım yeni kimliğine kavuştu.

TERCİH EDİLMEYEN İSİM SIRALAMASINA GİRDİ

15 Temmuz'dan önce Türkiye'de en çok kullanılan 992. isim olan "Fetullah" hain darbe girişiminin ardından tercih edilmeyen isimler sıralamasının içine girdi.   
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'LA DA ANILMAK İSTENMİYOR
Öte yandan PKK/KCK ile paralel hareket edip 50 kişinin öldüğü Kobani protestoları için halkı tahrik etmekle suçlanan ve şuan Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la aynı soy ismi taşımak istemeyen vatandaşlar da mahkeme yolunu tutuyor. Ankara Batı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Amasya iline kayıtlı Harun Demirtaş adlı vatandaşın ismi, kendi talebi doğrultusunda "Turan Türk" olarak değiştirildi. Selahattin Demirtaş'la aynı soyadı taşımak istemeyen bu vatandaş da büyük bir dertten kurtulmuş oldu.

FETHULLAH GİTTİ FATİH GELDİ

Fırat Üniversitesi Keban Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Özer de, FETÖ elebaşını çağrıştırdığı için ismini değiştirmeye geçtiğimiz günlerde karar vermişti.  Keban Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçeyle başvuran Özer, ismini "Fatih" olarak değiştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.