Ferdi Kadıoğlu'nun rekor transferi: Fenerbahçe'nin kasası taşacak

Ferdi Kadıoğlu'nun rekor transferi: Fenerbahçe'nin kasası taşacak

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, 30 milyon euro bedelle Brighton'a transfer olarak hem kulüp tarihinin en yüksek bedelli satışı hem de Süper Lig'in en değerli oyuncusu unvanlarını elde etti.

Ferdi Kadıoğlu'nun Fenerbahçe'den Brighton'a transferi, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. 2018-19 sezonunda Fenerbahçe'ye 1.5 milyon euro piyasa değeriyle gelen Kadıoğlu, 6 yıl içinde değerini tam 20 katına çıkararak 30 milyon euro seviyesine ulaştı. Bu rakam, Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olarak kayıtlara geçecek.

FERDİ'DEN 5 YILLIK İMZA

Kadıoğlu, bu transferle birlikte 30 milyon euroluk piyasa değeriyle, Galatasaray'ın Nicolo Zaniolo'suyla beraber Süper Lig'in en değerli oyuncusu unvanını da paylaşıyor. Transfer anlaşmasında, orta vadede ulaşılabilir bonuslar ve sonraki satıştan pay maddeleri de yer alıyor. Genç yıldız, Brighton ile 5 yıllık bir kontrat imzalayacak.

FENERBAHÇE PERFORMANSI

Fenerbahçe formasıyla göz dolduran bir performans sergileyen Kadıoğlu, sarı-lacivertli takımla toplam 204 maça çıktı ve bu maçlarda 18 gol, 22 asistlik etkileyici bir istatistik yakaladı. Ayrıca, bu süre zarfında 1 Türkiye Kupası zaferi de yaşadı.

Öte yandan, Kadıoğlu'nun 6 yıl içinde piyasa değerini 20 katına çıkarması, oyuncunun gösterdiği gelişimin ve potansiyelinin açık bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.