FEDERASYON OLMASINI BEKLİYORUZ’

FEDERASYON OLMASINI BEKLİYORUZ’

Savate yapmaya 2012 yılında başlayan Savate Türkiye Şampiyonu İbrahim Saygılı, “Bu spora sporcular yetiştirmekteyim. Ülkemizde olmasa da yurt dışında çok popüler ve elit bir spordur. Bu yüzden federasyon olmasını bekliyoruz, bu konuda çalışmalar yapılmakt

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Büyükşehir Belediyesi’nde on yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Savate Türkiye Şampiyonu İbrahim Saygılı, Habervaktim’e konuştu.

‘BİR DÖVÜŞ SPORU OLDUĞU İÇİN ÇOK SERT VE YORUCUDUR’

15 yıldır savunma ve  saldırı sporları yaptığını söyleyen İbrahim Saygılı, Savate sporu hakkında şöyle konuştu: “Fransız savaş sanatı olarak köklü bir geçmişe sahip Savate, Fransızların ata sporu hız, çeviklik ve esneklik  isteyen bir spordur. Bot tarzı özel ayakkabıyla yapılan bir dövüş sporu olduğu için çok sert ve yorucudur.”

‘SAVATE YAPMAYA 2012 YILINDA BAŞLADIM’

“Savate yapmaya 2012 yılında başladım. Üç yıldır aktif olarak tüm organizasyonlarına kendi imkanlarımla katılıyorum” diyen Saygılı, “Diğer spor branşlarının hepsini yapmaktayım halen ama Savate sporu, ilgimi çektiği günden beri içindeyim ve bu spora sporcular yetiştirmekteyim. Ülkemizde olmasa da yurt dışında çok popüler ve elit bir spordur. Bu yüzden federasyon olmasını bekliyoruz, bu konuda çalışmalar yapılmakta” dedi.

SAVATE’DE 2014-2015 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Birçok spor branşının organizasyonlarına katılıp madalya aldığını ifade eden Saygılı, sözlerine şöyle devam etti: Boksta 2001 Türkiye üçüncülüğü ve birçok yerel madalyalar, Kick Boks’ta Ankara Şampiyonluğu, bölge şampiyonluğu ve birçok kupa maçlarında birincilik, Muay Thai’de Ankara Şampiyonluğu, kupa birincilikleri ve üçüncülükleri, Wushu Sanda’da Türkiye Şampiyonluğu, bölge şampiyonluğu Ankara’da düzenlenen tüm maçlarda birinciliğim mevcut. Savate’de 2014-2015 Türkiye Şampiyonluğu, 2014 Hırvatistan’da Balkan Şampiyonasında üçüncülüğüm var” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.